[A] Problemy z użytkowaniem tylnej wycieraczki
Moderator: Sebu$
-
twardypt91
-
santino85
Witam,
chciałbym zamontować metalową tylną wycieraczkę, bo mam już dość tych plastików (w ciągu 4 lat konieczna jest 3 zmiana). Na forum znalazłem informację, że pasuje od Lanosa, ale trzeba poprawić mocowanie. I tu moje pytanie, czy jest możliwość zamontowania wycieraczki metalowej bez żadnych przeróbek.
chciałbym zamontować metalową tylną wycieraczkę, bo mam już dość tych plastików (w ciągu 4 lat konieczna jest 3 zmiana). Na forum znalazłem informację, że pasuje od Lanosa, ale trzeba poprawić mocowanie. I tu moje pytanie, czy jest możliwość zamontowania wycieraczki metalowej bez żadnych przeróbek.
-
chabretti
Pasuje od Astry I w kombi. Trzeba tylko rozwiercić dziurę z 6mm na 8mm. Mam właśnie taką z Astry założoną.santino85 pisze:Witam,
A odnośnie mojego posta z poprzedniej strony to mam już drugi silniczek bo już nie dało rady go reanimować. Ale ponad rok zdawało egzamin
-
kibic997
OK-to może jeszcze powiecie jak się sciąga samą tylną wycieraczkę BEZ RAMIENIA...
bo ni cholery nie chce zejść a nie chce nic urwać na siłę
Chciałem sobie wymienić wycieraczkę z tyłu,pojechałem do Auchan i...zonk.
Za cholerę nie da się sciągnąć.
Jakiś specjalny sposób?
Inny niż przednie i inne samochody?
bo ni cholery nie chce zejść a nie chce nic urwać na siłę
Chciałem sobie wymienić wycieraczkę z tyłu,pojechałem do Auchan i...zonk.
Za cholerę nie da się sciągnąć.
Jakiś specjalny sposób?
Inny niż przednie i inne samochody?
-
Skasowany użytkownik 6483
-
kibic997
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zaciap to WD-40 i poczekaj, u mnie pomogło bo syf zakleił to dosyć szczelnie - też długo nie ruszana była.
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
-
Emilson
A co myślicie o tym? Już nie chodzi o walory estetyczne, ale o działanie http://allegro.pl/ramie-wycieraczka-na- ... 97918.html
-
miodzik
-
Emilson
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
-
Skasowany użytkownik 16629
-
mariusz_technik
Też mam problem z tylną wycieraczką, niby pracuje,ale nie wyciera góry szyby - odstaje w górnej pozycji od szyby. Mocowanie silnika ok, ewidentnie góra wycieraczki nie dociska do szyby. Kupiłem nowe pióro bosch - jest to samo. Myślałem nad zmianą całego ramienia - może ma za słaby docisk? Ale nie mogę go ściągnąć. Kupiłem uniwersalny ściągacz - nie daje rady. Specjalny ściągacz do ramion wycieraczki - też nie daje rady. Prędzej coś połamię. Zapiekło się na amen - aluminium. Dałem sobie spokój, ale myślę czy to czasami nie naciąć czy uciąć przy wieloklinie. Tylko dlaczego ta wycieraczka nie dociska, wszystko wydaje się być ok,sprężyna jest cała 
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
4 lata temu kupiłem dla wujka metalowe ramię wycieraczki od sprzedawcy (JacekLubin), którego aukcję podlinkował Emilson.
Wycieraczka do tej pory była już raz wymieniona z wiadomych względów, sam montaż ramienia trwał ok 10 minut, po prostu plug and play (no dobra, psiknięte dwa razy WD-40 kilka godzin wcześniej
).
Do tej pory ramię działa świetnie, równomierny docisk na całą wycieraczkę, nic nie rdzewieje ani nie obłazi farba a auto stoi pod chmurką.
Jedynie ten wygląd - mi nie do końca pasuje
Ps. Wtedy kosztowała 52 zł
Wycieraczka do tej pory była już raz wymieniona z wiadomych względów, sam montaż ramienia trwał ok 10 minut, po prostu plug and play (no dobra, psiknięte dwa razy WD-40 kilka godzin wcześniej
Do tej pory ramię działa świetnie, równomierny docisk na całą wycieraczkę, nic nie rdzewieje ani nie obłazi farba a auto stoi pod chmurką.
Jedynie ten wygląd - mi nie do końca pasuje
Ps. Wtedy kosztowała 52 zł
Moja Zafira
-
Emilson
Chyba się skuszę, za tydzień akurat wrócę do Polski, to sobie zamontuję. Pozostaje tylko na alledrogo kupić bo obdzwoniłem chyba z 6 sklepów i do Zafiry i w żadnym nie spotkali jeszcze metalowego ramienia na tył... A ktoś z Was próbował ściągać te ramieniantymi magicznymi 'ściągaczami'? Czy WD-40 i 'nic na siłe, trzeba większy młotek'?