[A] - Sebu$ - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
nakładki zamontowane
normalnie dla ludzi cierpliwych to jest po minucie na każdy element, ale jak ktoś ma wrodzone ADHD to czas automatycznie się wydłuża do 10 minut na jeden element ...
i było by wszystko ładnie i pięknie, lecz pedał gazu jest niewymienny i zamocowany na stałe
jedynym aktualnie rozwiązaniem jest przyklejenie nakładki do fabrycznego
tak wygląda nakładka od strony wewnętrznej
sorki za jakość fotek - zdjęcia robione na szybko
normalnie dla ludzi cierpliwych to jest po minucie na każdy element, ale jak ktoś ma wrodzone ADHD to czas automatycznie się wydłuża do 10 minut na jeden element ...
i było by wszystko ładnie i pięknie, lecz pedał gazu jest niewymienny i zamocowany na stałe
jedynym aktualnie rozwiązaniem jest przyklejenie nakładki do fabrycznego
tak wygląda nakładka od strony wewnętrznej
sorki za jakość fotek - zdjęcia robione na szybko
- Sebu$
- -#Administrator
Czytając posty z modyfikacją spodobała mi się ta z dodatkowym podświetleniem podłoża po otwarciu tylnej klapy.
W klapie zamontowane były tam lampki z podświetlenia górnego z jakiegoś VW chyba.
Dziś przy okazji kupiłem dwie lamy ledowe służące do podświetlenia ... schodów.
Są rozbieralne i można je wpuścić w tapicerkę czyli wystawać będą tylko na swoja grubość (ok. 1mm).
będzie trochę cieplej to wywiercę otwory i podłącze je pod górną lampkę ...
W klapie zamontowane były tam lampki z podświetlenia górnego z jakiegoś VW chyba.
Są rozbieralne i można je wpuścić w tapicerkę czyli wystawać będą tylko na swoja grubość (ok. 1mm).
Ostatnio zmieniony 28 lut 2015, 23:23 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Co to za marka / model lampekSebu$ pisze:Czytając posty z modyfikacją spodobała mi się ta z dodatkowym podświetleniem podłoża po otwarciu tylnej klapy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pod roletą czasami jest na prawde ciemno (za co minus dla konstruktorów) dlatego każda modyfikacja podświetlenia mile widziana.
Co prawda ja mam na myśli modyfikacje wewnątrz, a Ty na klapie ale intencja jest ta sama
- Sebu$
- -#Administrator
niestety nie ma nazwy producenta - to po prostu najbardziej znany No Name Ltd ...
dodatkowe oświetlenie bagażnika planuję zrobić dokładnie pod roletą. Chcę pod nią zamontować taśmę ledową pokrytą silikonem, lub najlepiej rynienkę z ledami.
Podłączenie napięcia do przewodów od ledów zrobić na skrajach mocowaniach rolet, tak aby jedna strona wchodząc w swoje miejsce mocowania dawała plus a druga strona minus.
nie będzie wtedy problemu z rozłączaniem lub podłączaniem wiązki zasilania do rolety.
zdjęcdia poglądowe ...
dodatkowe oświetlenie bagażnika planuję zrobić dokładnie pod roletą. Chcę pod nią zamontować taśmę ledową pokrytą silikonem, lub najlepiej rynienkę z ledami.
Podłączenie napięcia do przewodów od ledów zrobić na skrajach mocowaniach rolet, tak aby jedna strona wchodząc w swoje miejsce mocowania dawała plus a druga strona minus.
nie będzie wtedy problemu z rozłączaniem lub podłączaniem wiązki zasilania do rolety.
zdjęcdia poglądowe ...
- Sebu$
- -#Administrator
z moim ADHD wszystkie modyfikację są spontaniczne. Nie ma czasu na fotorelacje pomimo, iż moje hobby to fotografia i sprzęt do tego jest odpowiedni.wojtowca pisze:Bardzo chętnie zobaczyłbym fotorelacje z montażu, powiem szczerze zachęcasz mnie do kolejnych modów
najdzie mnie chęć zrobienia modu to robię dwie wersje wykonania (jedna gorsza od drugiej) i zabieram się do roboty ...
- Sebu$
- -#Administrator
dziś dopadłem ciepły garaż i udało się w końcu zamontować nakładkę na pedał gazu.
roboty trochę było :
wyczyszczenie gumy na pedale gazu
odtłuszczenie gumy i starcie delikatnie papierem ściernym
docięcie gumy z nakładki
no i klejenie klejem montażowym
roboty trochę było :
wyczyszczenie gumy na pedale gazu
odtłuszczenie gumy i starcie delikatnie papierem ściernym
docięcie gumy z nakładki
no i klejenie klejem montażowym
- Sebu$
- -#Administrator
Nie ślizga się, bo z aluminiowych nakładek z tych kółeczek na jakieś 2-3 mm wystaje guma.Maćku pisze:Fajne to mosz a powiedz mi nie ślizgają się stopy na tym? mam nie odparte wrażenie, że z mokra podeszwą może się trochę ślizgać
- Sebu$
- -#Administrator
Powraca temat doświetlenia bagażnika.
Dziś przymocowałem silikonową taśmę ledową do dolnej powierzchni rolety.
Niestety, oryginalna taśma klejąca jest za słaba i odkleja się bardzo szybko.
Użyłem kleju kontaktowego i zobaczymy czy da on radę.
Jeżeli wszystko będzie OK, to następny krok będzie związany z dopasowaniem styków zasilania na krańcach rolety.
Dziś przymocowałem silikonową taśmę ledową do dolnej powierzchni rolety.
Niestety, oryginalna taśma klejąca jest za słaba i odkleja się bardzo szybko.
Użyłem kleju kontaktowego i zobaczymy czy da on radę.
Jeżeli wszystko będzie OK, to następny krok będzie związany z dopasowaniem styków zasilania na krańcach rolety.
- Sebu$
- -#Administrator
Dziś wymieniłem fabryczne radio, które miało sterowanie w kierownicy i wyświetlanie na ekranie komputera ... na 10 letniego Clariona z HDD (dysk twardy aż, 128MB )
Efekt ... ?!
Głośniki Bose wreszcie zaczęły grać.
Basy grają na odpowiednim poziomie i soprany słychać również w całej okazałości.
Najbardziej brakuje mi sterowania przy kierownicy, ale ...poszukam chyba pilota do radia.
Data na ekranie BC jest wraz z godziną. Jedyna przeróbka to zamiana przewodów +12 pamięci z zasilaniem.
Zastanawiam się czy jest możliwość regulacji fabrycznym sterowaniem jeżeli nie zauważyłem żadnego gniazda w sprzęcie na dodatkowe sterowanie.
Może ktoś pomoże ? .... model to Clarion DXZ 848 RMC
Efekt ... ?!
Głośniki Bose wreszcie zaczęły grać.
Basy grają na odpowiednim poziomie i soprany słychać również w całej okazałości.
Najbardziej brakuje mi sterowania przy kierownicy, ale ...poszukam chyba pilota do radia.
Data na ekranie BC jest wraz z godziną. Jedyna przeróbka to zamiana przewodów +12 pamięci z zasilaniem.
Zastanawiam się czy jest możliwość regulacji fabrycznym sterowaniem jeżeli nie zauważyłem żadnego gniazda w sprzęcie na dodatkowe sterowanie.
Może ktoś pomoże ? .... model to Clarion DXZ 848 RMC