Opel Zafira 1.6 Selection 110 Jahre

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
u99artur
Mieszkaniec
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: costam
#16 Post autor: u99artur »

norris - a gdzie Ty wyszukałeś jaka jest cena z ogłoszenia? :))) faktycznie z informacji na gotowo z opłatami miałaby wyjść między 23 a 24 tys - podjarałem się rocznikiem i małym przebiegiem licząc, że jak ktoś mi to dobrze zrobi to będzie smigać, że hej - ale nie spodziewałem się, że to taki golas i niestety takiego nie chcę, bo...

właśnie z jednej strony piszesz o kompromisach (i wiem o tym) ale jednak przyznajesz, że to jest zupełna golizna! U mnie nie musi być parktronik (cokolwiek by to nie było jak mam miejsce to parkuję jak nie mam to nie... dla mnie rzecz zbędna), ale auto musi mi się podobać, nie może mieć radia nie od kompletu, dokładanego, powinno mieć kierownicę wielofunkc (tu powiedzmy, że byłbym w stanie zrezygnować jakby wszystko inne było), musi mieć klimę (obojętnie czy manual czy auto), przeważnie zafiry mają minimum 6 poduszek (ta jeszcze nie wiem ale może nie mieć) ;) musi mieć komputer i wyświetlacz normalny - ta na pewno nie ma komputera, który podaje zuzycie paliwa, itp skoro ma tak gówniany wyświetlacz ;) Fajnie jakby miała ESP... tempomat, bo ABS to chyba w standardzie jest

no, a że mechanicznie powinna być sprawna to wiadomo, ale tego i tak nikt do końca nigdy nie wie co jest w środku i co się wywali niedługo...

Pana Andrzeja ciągle mam na uwadze, mieliśmy kontakt ;) mam tam swojego faworyta, ale ... ciągle szukam choć nie wykluczone, że ostatecznie dogadamy się ;)

ZA - odpada, już mówiłem gdzieś wcześniej - nie chcę kolejne 5-7 lat jeździć autem, które w środku wygląda gorzej niż moja 18 letnia astra ;)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 13:59 przez u99artur, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#17 Post autor: norris_85 »

u99artur pisze:norris - a gdzie Ty wyszukałeś jaka jest cena z ogłoszenia? :)))

tutaj
Flora pisze: To ten samochód
u99artur pisze:właśnie z jednej strony piszesz o kompromisach (i wiem o tym) ale jednak przyznajesz, że to jest zupełna golizna!

dlatego napisałem
norris_85 pisze: ja w tym aucie nie widzę kompromisów (no chyba poza ceną)

u99artur pisze:parktronik (cokolwiek by to nie było jak mam miejsce to parkuję jak nie mam to nie... dla mnie rzecz zbędna)
parktronik to system wspomagania parkowania - czujniki i głośniczki, czasami wyposażone również w kamerę cofania, dla jednych przydatne, dla innych zbędny bajer
u99artur pisze:auto musi mi się podobać, nie może mieć radia nie od kompletu, dokładanego, powinno mieć kierownicę wielofunkc (tu powiedzmy, że byłbym w stanie zrezygnować jakby wszystko inne było), musi mieć klimę (obojętnie czy manual czy auto), przeważnie zafiry mają minimum 6 poduszek (ta jeszcze nie wiem ale może nie mieć) ;) musi mieć komputer i wyświetlacz normalny - ta na pewno nie ma komputera, który podaje zuzycie paliwa, itp skoro ma tak gówniany wyświetlacz ;) Fajnie jakby miała ESP... tempomat, bo ABS to chyba w standardzie jest

no, a że mechanicznie powinna być sprawna to wiadomo, ale tego i tak nikt do końca nigdy nie wie co jest w środku i co się wywali niedługo...

Pana Andrzeja ciągle mam na uwadze, mieliśmy kontakt ;) mam tam swojego faworyta, ale ... ciągle szukam choć nie wykluczone, że ostatecznie dogadamy się ;)
myślę, że gdyby Ci się podobała i miała wszystko ale radio niefabryczne to też byś wziął :lol:

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#18 Post autor: miodzik »

Artur bardzo istotne jest określenie parametrów wyszukiwania.

Ja szukając dla siebie takiego prostego właśnie woła roboczego nawet bym się nie zastanawiał i brał to auto z uwagi na wiek i przebieg...

Ale to ja i w przypadku szukania taniego i młodego woła do pracy.

Oczywiście kompromis też jest ważny.
Sam szukając ZA miałem zupełnie inne wytyczne a też ostatecznie kupiłem wersję Bieda Edyszyn i tylko dlatego, że po czterech miesiącach miałem dość oglądania zajeżdżonych na maksa perełek, cudów na kiju etc.

Moja też miała wadę jak ją kupowałem, ale wziąłem z całkowitą świadomością dobrego stanu technicznego, bezwypdadkowości i z wiedzą, że usterkę raz dwa wyeliminuję.

Do dzisiaj, po dwóch latach, po za eksploatacyjnymi duperelami cieszę się z jazdy, może bezwodotryskowej, ale przynajmniej wiem, że mam całkowicie pewne auto i bez wahania mógłbym pojechać nim choćby na drugi koniec kraju do Bodka na Finlandię, gdybym tylko rzecz jasna miał czas ;)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 14:19 przez miodzik, łącznie zmieniany 2 razy.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

u99artur
Mieszkaniec
#19 Post autor: u99artur »

ale jaja :) jak Ty to znalazłeś wśród miliona ogłoszeń po samych fotkach? :))

no to muszę przyznać, że facet dużo nie chce za robotę i sprowadzenie... to plus dla niego, właściwie chyba to co utarguje z Niemcem...

w ogłoszeniu nie podają VIN, aż dziw, że to ma ESP i tempomat a nie ma komputera i wyświetlacza normalnego, ... o poduszkach też nic nie piszą

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak

#20 Post autor: miodzik »

u99artur pisze:le jaja :) jak Ty to znalazłeś wśród miliona ogłoszeń po samych fotkach? :) )
Flora jest u nas chyba największym magikiem wśród magików :D

Czarodziej taki mały z niego. Poczytaj sobie o jego Zafirze :D

Mnie to za mocno nie zdziwiło, że on to znalazł :ok:
moja Zafira
Obrazek

u99artur
Mieszkaniec
#21 Post autor: u99artur »

no to Flora - znajdź mi proszę taką fajną dla mnie a ja powiem gościowi żeby mi ją ściągnął ;)

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#22 Post autor: Flora »

u99artur pisze: w ogłoszeniu nie podają VIN, aż dziw, że to ma ESP i tempomat a nie ma komputera i wyświetlacza normalnego, ... o poduszkach też nic nie piszą
Ten opis wyposażenia to jedna wielka ściema. Brak tempomatu widać na piątym zdjęciu - manetka bez przycisków.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#23 Post autor: norris_85 »

u99artur pisze:ale jaja :) jak Ty to znalazłeś wśród miliona ogłoszeń po samych fotkach? :))
1. nie ja tylko Flora ;)
2. to nic wielkiego wiedząc skąd jest auto, znając rocznik i przebieg (o których sam napisałeś) a dodatkowo mając kilka fotek. mobile.de czy autoskaut24.pl to podstawowe portale z ofertami aut zagranicznych do sprowadzenia (oczywista oczywistość jest ich znacznie więcej)

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak

#24 Post autor: miodzik »

u99artur pisze:no to Flora - znajdź mi proszę taką fajną dla mnie a ja powiem gościowi żeby mi ją ściągnął ;)
Od tego jest już Andrzej ;)

Znajdzie, obada, ściągnie.
Nie będziesz żałował
;)
moja Zafira
Obrazek

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#25 Post autor: rafant4011 »

u99artur pisze:tempomat
nad tym to nie jestem pewien bo jakoś nie wygląda, są tam jakieś kropki ale...
ObrazekObrazek
VIN potrzebny
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 14:30 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

u99artur
Mieszkaniec
#26 Post autor: u99artur »

rafant - czyli jak niby jest kropka to może być guziczek, ale nie koniecznie? :)

zna ktoś z Was jakąś stronę gdzie jest cały ten panel zafiro rozpisany ? co gdzie jest i wtedy żebym widział już pow fotkach tak jak Wy co jest a czego nie?

miodzik - no ja bym nie określił auta którego szukam jako wół roboczy - to jedyne auto w rodzinie i owszem do pracy nim będziemy dojeżdżać i dzieci na zajęcia wozić, ale też i na wakacje nim pojedziemy i wszędzie gdzie trzeba... nie będę codziennie jeździł po wertepach, woził ciężarów itp... zatem mam inne podejście... niż wół roboczy - to auto ma być "uniwersalne" ;)

Pan Andrzej - to chyba lepiej już kupić to co sam sprowadził - widziałem tu jedną przepychankę, że klient wskazał auto, więc P.Andrzej sprowadził a potem się okazało, że to kicha... odbijali piłeczkę ... a raczej jak ludzie kupują z tego co już stoi u P.Andrzeja to są zadowoleni
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 15:39 przez u99artur, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#27 Post autor: norris_85 »

u99artur pisze:rafant - czyli jak niby jest kropka to może być guziczek, ale nie koniecznie? :)
na manetce powiny być 3 obrazki (strzałki i dwa zegary) na ty z ogłoszenia są tylko strzałki. manetka tempomatu ma przyciski, ta z ogłoszenia nie ma

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#28 Post autor: rafant4011 »

norris_85 pisze:
u99artur pisze:rafant - czyli jak niby jest kropka to może być guziczek, ale nie koniecznie? :)
na manetce powiny być 3 obrazki (strzałki i dwa zegary) na ty z ogłoszenia są tylko strzałki. manetka tempomatu ma przyciski, ta z ogłoszenia nie ma
przyciski ma i manetka jakby podzielona ale nie ma obrazków świadczących o tym
VIN potrzebny
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 14:44 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#29 Post autor: Flora »

Jak już napisałem 7 postów wyżej, nie ma tu tempomatu, ale co ciekawe są grzane siedzenia. VIN można zdekodować jako ciekawostkę, a zakup samochodu sobie odpuść i tak jak radzą inni zajrzyj do Andrzeja.

u99artur
Mieszkaniec
#30 Post autor: u99artur »

Dzięki Panowie za pomoc, sporo się dzisiaj dowiedziałem :)

Flora - jak to widać grzane siedzenia? :)

Samochód odpuszczam, bo mi się taka surowizna nie podoba nawet jak mechanicznie będzie ok... :)

Do Andrzeja na stronę zaglądam jak wspomniałem i kto wie... kto wie... ;)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”