*OPEL ZAFIRA 1.9CDTI*1 WŁAŚCICIEL*6 BIEGÓW*7-OS* Końskie
Moderator: Tunio999
*OPEL ZAFIRA 1.9CDTI*1 WŁAŚCICIEL*6 BIEGÓW*7-OS* Końskie
Witam.
Jestem zainteresowany kupnem tego auta.
http://img04.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 5134575463
Vin W0L0AHM757G122120
numer rejestracyjny VD 94739
http://allegro.pl/opel-zafira-1-9cdti-1 ... 75463.html
Auto duńskie przyjechało niby z Niemiec. Podobno książka serwisowa do końca prowadzona.
Dzwoniłem pytałem nawigacji nie ma jak to jest w opisie. Z tego co się orientuję to szyby dwie elektryczne a nie jak jest w opisie.
Jest to moja druga zafira jaką do tej pory oglądam, pierwszą oglądałem w komisie.
Kolega Bodek rozkodował VIN tego auta. Za co dzięki serdeczne.
Wychodzi z opisu że jest to Zafira z Gliwic, czy to możliwe?
Tylko 4 poduchy, to gdzie tu bezpieczeństwo ( w scenicu z 2000 roku mam 4).
Klima półautomatyczna (szczerze nie wiem co to znaczy).
Przyciemnione szyby to możliwe że pracowała jako bagażówka choć to nic nie oznacza.
Raczej nikt na zachodzie nie przyciemnia szyb w takim samochodzie chyba że coś ma
wozić.
Aha i jeszcze sprzedający mówił że w 2011 lub 2012 coś tam było malowane przy zderzakach przód i tył, że niby jest to w książce opisane. Dlatego zastanawiają mnie te zaślepki pod lampami przednimi, chociaż z rozkodowania VIN wychodzi że ma spryskiwacze reflektorów, mozliwe to przecież to nie xenony.
Możecie podrzucić coś na temat tej zafirki, wygląda świetnie przynajmniej na foto.
Zanim pojadę i poniosę koszty ewentualnej podróży to chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jestem zainteresowany kupnem tego auta.
http://img04.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 5134575463
Vin W0L0AHM757G122120
numer rejestracyjny VD 94739
http://allegro.pl/opel-zafira-1-9cdti-1 ... 75463.html
Auto duńskie przyjechało niby z Niemiec. Podobno książka serwisowa do końca prowadzona.
Dzwoniłem pytałem nawigacji nie ma jak to jest w opisie. Z tego co się orientuję to szyby dwie elektryczne a nie jak jest w opisie.
Jest to moja druga zafira jaką do tej pory oglądam, pierwszą oglądałem w komisie.
Kolega Bodek rozkodował VIN tego auta. Za co dzięki serdeczne.
Wychodzi z opisu że jest to Zafira z Gliwic, czy to możliwe?
Tylko 4 poduchy, to gdzie tu bezpieczeństwo ( w scenicu z 2000 roku mam 4).
Klima półautomatyczna (szczerze nie wiem co to znaczy).
Przyciemnione szyby to możliwe że pracowała jako bagażówka choć to nic nie oznacza.
Raczej nikt na zachodzie nie przyciemnia szyb w takim samochodzie chyba że coś ma
wozić.
Aha i jeszcze sprzedający mówił że w 2011 lub 2012 coś tam było malowane przy zderzakach przód i tył, że niby jest to w książce opisane. Dlatego zastanawiają mnie te zaślepki pod lampami przednimi, chociaż z rozkodowania VIN wychodzi że ma spryskiwacze reflektorów, mozliwe to przecież to nie xenony.
Możecie podrzucić coś na temat tej zafirki, wygląda świetnie przynajmniej na foto.
Zanim pojadę i poniosę koszty ewentualnej podróży to chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Klima pół automatyczna to chyba jedno strefowa a szyby przyciemniane to chyba wszystkie Zośki mają
No niestety tam jest klima manual dwie szyby ele. ale ma podgrzewane fotele
No niestety tam jest klima manual dwie szyby ele. ale ma podgrzewane fotele
Ostatnio zmieniony 07 mar 2015, 19:27 przez Czesław, łącznie zmieniany 1 raz.
czesiek_ze
- Chwaju
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira B 1.8B 140KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Witam a sprawdzałeś na tej stronie: http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 757G122120 ?
Nie wiem na ile te wiadomości są prawdziwe ale jeśli auto jest z dani to jest strona na której możesz sprawdzić choć przebieg, a wygląda na to, że prawdziwy.
Nie wiem na ile te wiadomości są prawdziwe ale jeśli auto jest z dani to jest strona na której możesz sprawdzić choć przebieg, a wygląda na to, że prawdziwy.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2015, 20:55 przez Chwaju, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Przynajmniej przebieg prawdziwyChwaju pisze:Witam a sprawdzałeś na tej stronie: http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 757G122120 ?
Już było sprawdzane: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=240509#240509
Ostatnio zmieniony 07 mar 2015, 20:55 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Klima jest pół-automatyczna - więc nie ma tragediiMaćku pisze:... a to że klima manualna to nie szkodzi ważne, że chłodzi
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam
Jestem po oględzinach auta i tak:
Auto ładnie pali nie, nie dymi , nie słychać żadnych odgłosów niepokojących.
1. Nie jest na alusach , sa to pięcioramienne stalowe felgi przykryte deklami, także trzeba się przyjżeć aby to zobaczyć.
2. Klimatyzacja działa , wyświetlacz jest w języku duńskim (czy jest tam w menu wybór polskiego języka?)
3. Sprzęgło chodzi delikatnie , biegi też ładnie wchodzą tak jak powinny wchodzić.
Przy ruszaniu drążek zmiany biegów przemieszcza się do przodu i jak hamuje do tyłu, ale w sceniku tez tak mam.
4. Te zaslepki w zderzaku to sa spryskiwacze lamp( nie sprawdzałem czy działają).
5. W bagazniku brakuje rolety i wykładki na podłodze (niby nie było i takie tam)
6. Niepokoi mnie tylko dolny rant prawych dzrzwi przednich. Na jego długości jest rdza która się zaczyna przenosić na zewnątrz drzwi. Rocznik 2007 to jakaś masakra aby wogóle jakieś ognisko rdzy się pojawiało.
Zastanawiam się jak szybko się to przeniesie na zewnątrz i czy warto sie tym przejmować, bo jak narazie jestem tym faktem zniesmaczony. Mam mieszane uczucia, nie wiem czy wogóle zmieniać auto , bo jak wszystkie auta tak maja wyglądać to niewiem.
Jakieś podpowiedzi , sugestie?
Pozdrawiam.
Jestem po oględzinach auta i tak:
Auto ładnie pali nie, nie dymi , nie słychać żadnych odgłosów niepokojących.
1. Nie jest na alusach , sa to pięcioramienne stalowe felgi przykryte deklami, także trzeba się przyjżeć aby to zobaczyć.
2. Klimatyzacja działa , wyświetlacz jest w języku duńskim (czy jest tam w menu wybór polskiego języka?)
3. Sprzęgło chodzi delikatnie , biegi też ładnie wchodzą tak jak powinny wchodzić.
Przy ruszaniu drążek zmiany biegów przemieszcza się do przodu i jak hamuje do tyłu, ale w sceniku tez tak mam.
4. Te zaslepki w zderzaku to sa spryskiwacze lamp( nie sprawdzałem czy działają).
5. W bagazniku brakuje rolety i wykładki na podłodze (niby nie było i takie tam)
6. Niepokoi mnie tylko dolny rant prawych dzrzwi przednich. Na jego długości jest rdza która się zaczyna przenosić na zewnątrz drzwi. Rocznik 2007 to jakaś masakra aby wogóle jakieś ognisko rdzy się pojawiało.
Zastanawiam się jak szybko się to przeniesie na zewnątrz i czy warto sie tym przejmować, bo jak narazie jestem tym faktem zniesmaczony. Mam mieszane uczucia, nie wiem czy wogóle zmieniać auto , bo jak wszystkie auta tak maja wyglądać to niewiem.
Jakieś podpowiedzi , sugestie?
Pozdrawiam.