Problem z oświetleniem wnętrza/kabiny samochodu
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Pierwszy obwód jest na drzwi kierowcy, drugi to drzwi pasażerów, a trzeci klapa bagażnika. Jeżeli światło zapala się po otwarciu drzwi pasażera z przodu, a nie działa przy otwieraniu drzwi z tyłu to najprawdopodobniej masz problem z wiązkami w drzwiach. Czy przy otwartych drzwiach z tyłu zapala się kontrolka przy zegarach? Po otwarciu drzwi pasażera zapala się lampa w drugim rzędzie czy tylko w pierwszym?
- rafant4011
- Zafiromaniak
jeśli otwieram drzwi z przodu, zapala się lampka w 1 i 2 rzędzie + kontrolka na desce
jeśli otwieram drzwi z tyły, to jest ciemno w 1 i 2 rzędzie i nie ma kontrolki na desce
jeśli otwieram klapę to pali się lampka w 1, 2 i 3 rzędzie + kontrolka na desce (chyba)
zastanawia mnie czarny kabel z zieloną żyłą opisany przeze mnie w tym temacie pod koniec foto + opis
Flora pomóż bo w Tobie cała nadzieja jako nasz forumowym elektro-mechaniku,techniku,niku. jednym słowem specu w tych sprawach
jeśli otwieram drzwi z tyły, to jest ciemno w 1 i 2 rzędzie i nie ma kontrolki na desce
jeśli otwieram klapę to pali się lampka w 1, 2 i 3 rzędzie + kontrolka na desce (chyba)
zastanawia mnie czarny kabel z zieloną żyłą opisany przeze mnie w tym temacie pod koniec foto + opis
Flora pomóż bo w Tobie cała nadzieja jako nasz forumowym elektro-mechaniku,techniku,niku. jednym słowem specu w tych sprawach
- rafant4011
- Zafiromaniak
Ten czarno/zielony jest od rygli dlatego jest niepodłączony.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Tak jak napisał drahe, w drzwiach pasażerów sygnał otwartych drzwi to szary przewód. Po otwarciu zwierany jest do masy. Sprawdzałeś wiązki na całej długości czy tylko odcinek widoczny po zdjęciu karbowanej osłony? Gdyby nie działało wykrywanie otwartych drzwi pasażera z przodu, byłoby trzeba szukać problemu w innym miejscu. W Twoim przypadku wszystko wskazuje na łączniki przy drzwiach.
- rafant4011
- Zafiromaniak
tam jest tylko szary czy szary też z jakąś żyłą?drahe pisze:Do sprawdzenia szary kabelek Nim idzie sygnał o otwarciu drzwi.
Masz rec-a?
rec?- to modu odpowiadający za tylne światła? jak tak to mam bo ostatnio ustawiali mi tam światła do jazdy dziennej
całość odłączyłem od drzwi i wyciągnąłem wiązkę przez słupek aż do progu.Flora pisze: Sprawdzałeś wiązki na całej długości czy tylko odcinek widoczny po zdjęciu karbowanej osłony? W Twoim przypadku wszystko wskazuje na łączniki przy drzwiach.
no ale zrobię to jeszcze raz może coś pominąłem...
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
drahe, dzięki
a z tym rec to dobrze opisałem??
Flora, dla Ciebie też wielkie podziękowania
chłopaki podajcie adres na PW to wam wyślę
a z tym rec to dobrze opisałem??
Flora, dla Ciebie też wielkie podziękowania
chłopaki podajcie adres na PW to wam wyślę
Ostatnio zmieniony 11 mar 2015, 21:52 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak