test opon letnich - ADAC
Moderator: Sebu$
TUX, powiem Ci tak : Zafira tzn diesel nie jest cichym autem w środku jest mało wygłuszona i jeżdżę na tych oponach i bez większego hałasu jest w środku.zrobiłem na nich trasę Polska-Holandia i powiem szczerze bez większego zmęczenia tzn jeśli chodzi o hałas opon w kabinie także nie są aż tak głośne żeby mogły w jakiś sposób dokuczać w jeździe (jak co nie które)ale wybór należy do Ciebie..pozdrawiamTUX pisze:[mimo, że głośne]
co prawda ten test mówi o 185/65r15 a nie 195, ale to prawie to samo ja wczoraj już dostałem do domu nowe Continental PremiumContact 2, ale tego testu wcześniej nie widziałem, jestem miło zaskoczony Conti wybrałem dlatego, że odkąd mam Zafirę jeździ na oponach tej firmy i mam zaufanie do nich. myślałem o Uniroyalach Rainexpert, bo te mam zimówki i spisują się wyśmienicie. są ponoć bardzo dobre na deszcz. myślałem też o Michelin Energy Saver, ale tak jak w teście pokazano wiele osób odradzało na gorszą pracę na mokrej nawierzchni. a Nokianów nie wybrałem tylko dlatego, że cenowo są trochę poza zasięgiem. ale słyszałem wiele dobrego o nich. nie wiem tylko czemu Pirelli P6 są tak wysoko, w komentarzach na stronach oponiarskich nie są aż tak mocno chwalone, no ale testowała to porządna firma, czyli coś musi być w tych oponach, że je na 1-szym miejscu stawiają