[A] Blow off Zafira OPC
Moderator: Mariusz
-
ja37
No to teraz ja.
Załozyłem sobie blova Properfekt.
Niestety są same problemy, włącznie z wymiana silnika.
Dzieje się tak dlatego, że przepływomierz zmierzł ilość powietrza wpadającą do dolotu, przy "sapnięciu BOV" część powietrza ucieka i komputer głupieje.
Odczuć można najszybciej dając w pedał do na przykład 3000 obrotów i puszczeniu na luz - silnik gaśnie.
Czuć nierówną pracę na jałowym - widać że bov ciut upuszcza powietrza, z tyłu czuć niespalone paliwo, w wydechu przelotowym są detonacje.
Wychodzi na to, że po założeniu BOV jest konieczne strojenie.
Załozyłem sobie blova Properfekt.
Niestety są same problemy, włącznie z wymiana silnika.
Dzieje się tak dlatego, że przepływomierz zmierzł ilość powietrza wpadającą do dolotu, przy "sapnięciu BOV" część powietrza ucieka i komputer głupieje.
Odczuć można najszybciej dając w pedał do na przykład 3000 obrotów i puszczeniu na luz - silnik gaśnie.
Czuć nierówną pracę na jałowym - widać że bov ciut upuszcza powietrza, z tyłu czuć niespalone paliwo, w wydechu przelotowym są detonacje.
Wychodzi na to, że po założeniu BOV jest konieczne strojenie.
-
ja37
-
ukasz
Zregeneruj turbo i seryjny zawór + jakiś dobry program. Ja po tej operacji mam wystarczająco głośne pssst bez "tuningowego" BOV.ja37 pisze:Ano co z tego, że sie nie sprawdzają
Uporam się z regenerowana turbiną, która wali olej w wydech i jadę na strojenie.
Za nic nie oddam Pssssyyyyyyttt.
Mimo, że pali mi 13/100 (przez bov), to tak zostanie, bo mi sie podoba.
-
ja37
Trochę późno, ale musiałem odczekać na efekty.
Mam już drugą turbinę po regeneracji i niestety nie jestem zadowolony.
Po odpaleniu rano jakieś 2 minuty niebiesko z tyłu, później ustaje (nie widać w lusterkach).
Przy pójściu do odcinki po puszczeniu gazu bąk, dość spory.
Ostatnią turbinę dałem do gościa polecanego w okolicy, niestety coś jest nie tak.
Gdzie dać turbo do regeneracji, żeby zrobili dobrze?
Mielec?
Mam już drugą turbinę po regeneracji i niestety nie jestem zadowolony.
Po odpaleniu rano jakieś 2 minuty niebiesko z tyłu, później ustaje (nie widać w lusterkach).
Przy pójściu do odcinki po puszczeniu gazu bąk, dość spory.
Ostatnią turbinę dałem do gościa polecanego w okolicy, niestety coś jest nie tak.
Gdzie dać turbo do regeneracji, żeby zrobili dobrze?
Mielec?
-
ja37
Zaślepka była, teraz mam serię, bo cały czas jaja były.
Znaczy są.
Gaśnie kiedy chce, i nie idzie zapalić, można rozładować akumulator.
Najlepiej jest poczekać ze 2 godziny i zapali.
Błędów na opcomie oczywiście zero.
Sprawdzone masy, zasilanie, przekaźniki, podmieniony komputer i cewka., także kondensator.
Został czujnik wału.
Znaczy są.
Gaśnie kiedy chce, i nie idzie zapalić, można rozładować akumulator.
Najlepiej jest poczekać ze 2 godziny i zapali.
Błędów na opcomie oczywiście zero.
Sprawdzone masy, zasilanie, przekaźniki, podmieniony komputer i cewka., także kondensator.
Został czujnik wału.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
mam wrażanie że nie wiesz o czym mówię.ja37 pisze:Zaślepka była,
kolego chcesz blo-off-a zakładasz zaślepkę DV.nie może być i DV i blo-off.bo co na pompuje to zaraz zawór upuści i dlatego komp śwuruje.