Jak zaprogramować dokupionego pilota?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
stanleyy

Jak zaprogramować dokupionego pilota?

#1 Post autor: stanleyy »

Czy ktoś może wie w jaki sposób mogę zaprogramować pilota dokupionego? Czy da się wogóle to zrobić samemu?
boko79

#2 Post autor: boko79 »

Witam,
nie samemu tego nie zrobisz, tylko ASO Cie ratuje to trzeba zrobić techem miałem ten sam przypadek.pozdro
stanleyy

#3 Post autor: stanleyy »

Mam techa, ale w programie nie ma opcji programowania.Może jakiś program jest specjalny?
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#4 Post autor: MieHor »

stanleyy, masz serwisowego Techa2, czy jakiś fejs, który nazywasz techem, bo to nie to samo.
stanleyy

#5 Post autor: stanleyy »

sylmar

#6 Post autor: sylmar »

stanleyy pisze:Mam techa, ale w programie nie ma opcji programowania.Może jakiś program jest specjalny?
nie wszystko da się zrobić fejsami za 100 czy 350pln, wiem po swoim. Do większości zastosowań się nadaje, jednak nie mogłem zmienić języka w kompie, a w serwisie oryginalnym TECHem II zrobili to w chwilkę.
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#7 Post autor: MieHor »

Teraz przynajmniej wiemy czym diagnozujesz swoją ZA, ale tym fejsem (bardzo podobny do Op-Com'a, ale różnią się programami obsługującymi je oraz pewnie też możliwościami) moim zdaniem samodzielnie nie zaprogramujesz nowego kluczyka, to można zrobić tylko urządzeniem serwisowym w ASO
stanleyy

#8 Post autor: stanleyy »

Dzięki koledzy.Wie ktoś może ile to może kosztować w serwisie?
Cezar

#9 Post autor: Cezar »

ja zoprogramowalem 2 kluczki za 450 zl w serwisie
mysle ze to duzo ale musialem...
boko79

#10 Post autor: boko79 »

Ja za programowanie dwóch pilotów płaciłem 80 zeta w ASO.
Pozdro
darkp1

#11 Post autor: darkp1 »

boko79, ale oni pewnie programowali Ci tak, że w stacyjkę wsadzili, kliknęli i już. A to chodzi o to żeby odpowiednie kody wgrać do kluczyka, żeby imo zadziałał.
Mihó

#12 Post autor: Mihó »

OP-COM też daje radę :) Zorientuj się, czy oddziałowy VKP nie da się pożyczyć
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”