[A] - bobryt - OPC - 192kuni
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Fajne autko - zadowolenia z użytkowania i wydatków tylko przy tankowaniu
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Gratulacje,nie martw się w każdą trzeba coś tam włożyć,ale wrażenia z jazdy sam wiesz.
Co do pytań-tak,tak,możesz "kopać" znajdziesz odpowiedzi,na jedno pytanie choćby u mnie w garażu
Co do pytań-tak,tak,możesz "kopać" znajdziesz odpowiedzi,na jedno pytanie choćby u mnie w garażu
@GOTI - dzięki za VIN
Dzięki panowie za miłe słowa, spalanie póki co akceptowalne, bo wcześniej śmigałem Alfą ze 150KM i jakiejś większej różnicy nie ma
Chwilę się dzisiaj bawiłem tym interfacem OBD II i wypróbowałem dwie aplikacje
pierw ScanMyOpel Lite (darmowa na android).
Znalazło błąd P0219 - przekroczone obroty silnika (cokolwiek to znaczy), który udało mi się usunąć, jednak muszę przeskanować raz jeszcze, żeby zobaczyć czy błąd nie wraca, a nie miałem na to czasu. O dziwo w końcu zgasła mi kontrolka awarii chłodzenia, ale wieczorem już znów się paliła. No, jednak trochę więcej czasu muszę na to poświęcić, bo póki co zielony jestem jeszcze
btw. ktoś może kupował pełną wersję tego programu??
drugi program to Torque Pro, można w nim prócz błędów (o dziwo nic nie znalazł) sprawdzić wiele parametrów z czujników, a nawet sprawdzić przyspieszenie itp na co nie miałem też czasu.
Do tematu na pewno powrócę.
Dzięki panowie za miłe słowa, spalanie póki co akceptowalne, bo wcześniej śmigałem Alfą ze 150KM i jakiejś większej różnicy nie ma
Chwilę się dzisiaj bawiłem tym interfacem OBD II i wypróbowałem dwie aplikacje
pierw ScanMyOpel Lite (darmowa na android).
Znalazło błąd P0219 - przekroczone obroty silnika (cokolwiek to znaczy), który udało mi się usunąć, jednak muszę przeskanować raz jeszcze, żeby zobaczyć czy błąd nie wraca, a nie miałem na to czasu. O dziwo w końcu zgasła mi kontrolka awarii chłodzenia, ale wieczorem już znów się paliła. No, jednak trochę więcej czasu muszę na to poświęcić, bo póki co zielony jestem jeszcze
btw. ktoś może kupował pełną wersję tego programu??
drugi program to Torque Pro, można w nim prócz błędów (o dziwo nic nie znalazł) sprawdzić wiele parametrów z czujników, a nawet sprawdzić przyspieszenie itp na co nie miałem też czasu.
Do tematu na pewno powrócę.
Takie o błędy mi program wywalił
https://www.dropbox.com/s/tuirdmmj2co6c ... .55.09.jpg
0131 Regulacja poza zakresem / sygnał sondy ? l za niski - mieszanka za uboga
0035 Błąd czujnika ABS
I może mi ktoś powiedzieć od czego jest ten czujnik pod zderzakiem?
https://www.dropbox.com/s/o8kv21vdsot7l ... .02.23.jpg
I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy można montować dziecko z fotelikiem (9-18kg)z przodu, kiedy posiada się boczną poduszkę? W instrukcji pisze, że nie wolno, z kolei w Internecie w artykule pisało co innego...
A oto przedstawiam wam mojego pilota
https://www.dropbox.com/s/tuirdmmj2co6c ... .55.09.jpg
0131 Regulacja poza zakresem / sygnał sondy ? l za niski - mieszanka za uboga
0035 Błąd czujnika ABS
I może mi ktoś powiedzieć od czego jest ten czujnik pod zderzakiem?
https://www.dropbox.com/s/o8kv21vdsot7l ... .02.23.jpg
I jeszcze jedno ważne pytanie. Czy można montować dziecko z fotelikiem (9-18kg)z przodu, kiedy posiada się boczną poduszkę? W instrukcji pisze, że nie wolno, z kolei w Internecie w artykule pisało co innego...
A oto przedstawiam wam mojego pilota
Mija prawie rok od kiedy śmigam Zafirką i kilka podsumowań:
- spalanie póki co zimą 12-12,5l/100km 90% miasto więc ujdzie.
- GW - poznań - GW ekspresówka i A2 nie udało mi się zejść poniżej 10l/100
- ponad 200km/h zaliczone i pozytywnie zaskoczony jestem stabilnością
- nie obyło się bez wydatków. przy zmianie opon okazało się że przednie koło lata, więc remont przedniego zawieszenia. w serwisie trochę się uzbierało tego i pożegnałem 1,8k przed świętami...
- cholernie ciężko było znaleźć stalówki na zimę (15ki nie weszły ) więc kupiłem zimówki na aluski co przy naszej zimie okazało się dobrą opcją
- co do pakowności nadal nie zawodna. z 2ką maluszków zawsze się zabiorę,
- wożenie 3 dzieci w fotelikach - uczucie prawie jak kierowcy szkolnego autobusu
- fotelik recaro nie bardzo przylega do fotela recaro
- nie słychać pisku opon wewnątrz
- słychać pisk opon z wnętrza radiowozu, przez co zatrzymał mnie patrol
- zepsuł mi się transmiter i znowu nie mam mp3ek
- nadal jedna z 2, może 3 OPC w Gorzowie (ostatnio spotkana Zafira B OPC)
- a no i zatkała się niestety nagrzewnica. o dziwo jakoś dało radę przejeździć bez niej zimę
Jak znajdzie sie trochę czasu i pogoda to w końcu jakąś sesję zrobię pozdrawiam!
- spalanie póki co zimą 12-12,5l/100km 90% miasto więc ujdzie.
- GW - poznań - GW ekspresówka i A2 nie udało mi się zejść poniżej 10l/100
- ponad 200km/h zaliczone i pozytywnie zaskoczony jestem stabilnością
- nie obyło się bez wydatków. przy zmianie opon okazało się że przednie koło lata, więc remont przedniego zawieszenia. w serwisie trochę się uzbierało tego i pożegnałem 1,8k przed świętami...
- cholernie ciężko było znaleźć stalówki na zimę (15ki nie weszły ) więc kupiłem zimówki na aluski co przy naszej zimie okazało się dobrą opcją
- co do pakowności nadal nie zawodna. z 2ką maluszków zawsze się zabiorę,
- wożenie 3 dzieci w fotelikach - uczucie prawie jak kierowcy szkolnego autobusu
- fotelik recaro nie bardzo przylega do fotela recaro
- nie słychać pisku opon wewnątrz
- słychać pisk opon z wnętrza radiowozu, przez co zatrzymał mnie patrol
- zepsuł mi się transmiter i znowu nie mam mp3ek
- nadal jedna z 2, może 3 OPC w Gorzowie (ostatnio spotkana Zafira B OPC)
- a no i zatkała się niestety nagrzewnica. o dziwo jakoś dało radę przejeździć bez niej zimę
Jak znajdzie sie trochę czasu i pogoda to w końcu jakąś sesję zrobię pozdrawiam!
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
włącznik jest oświetlenia jest.TC też da się wyłączyć.trzeba kupić włącznik i pociągnąc kabelki do pompy masy i oświetleniabobryt pisze: - dlaczego nie ma włącznika oświetlenia wnętrza z przodu?! No głupota...
- ASR, ESP da się wyłączyć?