[A] - Norris_85 - ZA OPC 2.0T ~220KM Black Devil
Mi sporadycznie wyskakuje wyskakuje komunikat o stopach po zapaleniu auta i szczerze mówiąc nie wiem do czego to zależy. Fakt, wystarczy nacisnąć hamulec i komunikat znika.
Tylko kwestia czy tu chodzi o sprawdzenia światła stopu, czy samego hamulca? Naciskając hamulec raczej przecież nie sprawdzimy czy żarówki są okej
Tylko kwestia czy tu chodzi o sprawdzenia światła stopu, czy samego hamulca? Naciskając hamulec raczej przecież nie sprawdzimy czy żarówki są okej
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
no właśnie zastanawia mnie ten komunikat... poprosiłem swoją połowicę o wciśnięcie hamulca i sam sprawdziłem światła. świecą wszystkie.. i faktycznie po pierwszym wciśnięciu pedału komunikat gaśnie i jakoś nie zauważałem żeby się pojawiało ponownie, obstawiam więc jakiś czujnik czy styki więc w wolnej chwili zerknę pod pedał, fejsa niestety jeszcze się nie dorobiłem
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2015, 12:03 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
próba hamulca przed każdym odpaleniem auta.jak nie wciśniesz przed ruszeniem nie zadziała tempomat.w każdym oplu się taki komunikat wyświetla po przekręceniu kluczyka.wciśniesz pedał i komunikat gaśnie.to nie żaden błąd czy co tam wróżycie.7 opli miałem to wiem co i jakanimag pisze:. czy "sprawdz swiatla stop" nie wyswietla sie po kazdym wlaczeniu zaplonu i gasnie po wcisnieciu hamulca?
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Heh. Poruszyłeś temat o którym zamierzałem pisać za kilka dni :p relingów nie było ale dzięki uprzejmości olcik już są tylko narazie w trakcie "dostosowywania" więc jeszcze minie trochę zanim znajdą się na aucie, zwłaszcza że przez kurtyny będę musiał ponoć zdjąć całą podsufitkę. Ogólnie postaram się przy okazji zrobić tutka dot. montażu bo nigdzie takowego nie znalazłem.
Co do felg to na fotkach powyżej rzeczywiście BBS wyglądają słabo, chyba dlatego że przez szprychy widać aktualne fele. W sob przed zawiezieniem do Ryk założe jedno nowe koło i zrobie jeszcze foto prorównawcze, chociaż i tak ostateczny efekt widać bedzie jak je odbiorę za 4 tyg (damn jak długo ).
Co do felg to na fotkach powyżej rzeczywiście BBS wyglądają słabo, chyba dlatego że przez szprychy widać aktualne fele. W sob przed zawiezieniem do Ryk założe jedno nowe koło i zrobie jeszcze foto prorównawcze, chociaż i tak ostateczny efekt widać bedzie jak je odbiorę za 4 tyg (damn jak długo ).
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 21:16 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.