[A] - Norris_85 - ZA OPC 2.0T ~220KM Black Devil

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
animag

#61 Post autor: animag »

... czy "sprawdz swiatla stop" nie wyswietla sie po kazdym wlaczeniu zaplonu i gasnie po wcisnieciu hamulca?

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#62 Post autor: Maćku »

czy "sprawdz swiatla stop" nie wyswietla sie po kazdym wlaczeniu zaplonu i gasnie po wcisnieciu hamulca?
Tak tylko tu chodzi o błąd zazwyczaj tak jest jak spali się żarówka wyświetla się komunikat na MIDzie tak samo jak płyn sprysków itp. ;)
Obrazek

bobryt

#63 Post autor: bobryt »

Mi sporadycznie wyskakuje wyskakuje komunikat o stopach po zapaleniu auta i szczerze mówiąc nie wiem do czego to zależy. Fakt, wystarczy nacisnąć hamulec i komunikat znika.

Tylko kwestia czy tu chodzi o sprawdzenia światła stopu, czy samego hamulca? Naciskając hamulec raczej przecież nie sprawdzimy czy żarówki są okej ;)

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#64 Post autor: norris_85 »

no właśnie zastanawia mnie ten komunikat... poprosiłem swoją połowicę o wciśnięcie hamulca i sam sprawdziłem światła. świecą wszystkie.. i faktycznie po pierwszym wciśnięciu pedału komunikat gaśnie i jakoś nie zauważałem żeby się pojawiało ponownie, obstawiam więc jakiś czujnik czy styki więc w wolnej chwili zerknę pod pedał, fejsa niestety jeszcze się nie dorobiłem :/
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2015, 12:03 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.

ukasz

#65 Post autor: ukasz »

bobryt pisze:Naciskając hamulec raczej przecież nie sprawdzimy czy żarówki są okej
Ty nie sprawdzisz, ale komp tak. Jak mi się jedna spaliła to komp wywalił komunikat, żeby sprawdzić żarówki.

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#66 Post autor: ryba1 »

animag pisze:. czy "sprawdz swiatla stop" nie wyswietla sie po kazdym wlaczeniu zaplonu i gasnie po wcisnieciu hamulca?
próba hamulca przed każdym odpaleniem auta.jak nie wciśniesz przed ruszeniem nie zadziała tempomat.w każdym oplu się taki komunikat wyświetla po przekręceniu kluczyka.wciśniesz pedał i komunikat gaśnie.to nie żaden błąd czy co tam wróżycie.7 opli miałem to wiem co i jak

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Oznaczenie silnika: Z18XE

#67 Post autor: SD72 »

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#68 Post autor: norris_85 »

na sprawdzenie tego czujnika jakoś nie mam czasu :shock: są inne ważniejsze rzeczy jak np minispocik świąteczny ze szwagrostwem :P
Obrazek Obrazek
czy ogarnianie nowych kapci dla Zefira :) wczoraj przyszły, dziś z samego rana na szybko przed pracą wstępna przymiarka :D ale zanim autko na nich osiądzie minie jeszcze kilka dni...
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#69 Post autor: chabretti »

Będzie Pan zadowolony :ok:
Tylko mi się podobają te stare :)

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#70 Post autor: Rafoooo »

chabretti pisze:Będzie Pan zadowolony :ok:
Tylko mi się podobają te stare :)
...no właśnie, przecież stare są :ok:, czemu zmieniasz?
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#71 Post autor: norris_85 »

ori OPC zostają na zimę, najbardziej szkoda mi TORRA (zakupionych jeszcze przez Bartka) ale ich ET nie nadaje się na nasze drogi, a już na pewno nie na te po których najczęściej jeżdżę :( Padło na BBS RX, dedykowane zresztą przez opla do linii OPC, które przejdą niebawem małą metamorfozę w Rykach :)

kroloLBN
Przeglądacz
Model:

#72 Post autor: kroloLBN »

Słabo wygląda na bbs. :>

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#73 Post autor: Sebu$ »

Łukasz,
relingi zdemontowałeś czy ich nie było ?
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#74 Post autor: norris_85 »

Heh. Poruszyłeś temat o którym zamierzałem pisać za kilka dni :p relingów nie było ale dzięki uprzejmości olcik już są :) tylko narazie w trakcie "dostosowywania" więc jeszcze minie trochę zanim znajdą się na aucie, zwłaszcza że przez kurtyny będę musiał ponoć zdjąć całą podsufitkę. Ogólnie postaram się przy okazji zrobić tutka dot. montażu bo nigdzie takowego nie znalazłem.

Co do felg to na fotkach powyżej rzeczywiście BBS wyglądają słabo, chyba dlatego że przez szprychy widać aktualne fele. W sob przed zawiezieniem do Ryk założe jedno nowe koło i zrobie jeszcze foto prorównawcze, chociaż i tak ostateczny efekt widać bedzie jak je odbiorę za 4 tyg (damn jak długo :/ ).
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 21:16 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#75 Post autor: Maćku »

Ja tam widzę dobrą Zochę na konkretnym kole BBS'a :brawo: będzie zabawa z relingami :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”