[A] - GOTI - 2.0 DTI 16V 101KM Comfort, 2001
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Nowy nabytek - kamerka
Dzisiaj otrzymałem skromną paczuszkę, a w niej:
full pakiet
Na zdjęciu widać uchwyt do lusterka - nie zmierzyłem czy sie zmieści i kupiłem w ciemno, więc teraz uchwyt będzie sie kurzył w szafie
Produkt to oczywiście słynny G1WH Novatek NT96650
Przed zakupem obejrzałem kilka filmików co ta kamerka potrafi, więc po rozpakowaniu pojechałem na mały objazd miasta i jak ujrzałem na własne oczy nagrania z tego maleństwa to na prawdę byłem zaskoczony.
Również na plus zaskoczył mnie język PL w menu
za co chylę czoło dla takich producentów (chińskich )
Jakoś nagrań jak dla mnie rewelacyjna (przynajmniej w dzień, bo w nocy nie miałem jeszcze okazji przetestować), więc spokojnie mi ona wystarczy.
Jedyny mankament to odbijający sie kokpit, ale na to z pewnością zaradzi patent Marcina, także zestaw z pkt. 1 obowiązkowo do koszyka.
Czasami mniej, a czasami bardziej jest to zauważalne, ale to nie zmienia faktu, że trzeba sie tego pozbyć :>
Pozostaje jeszcze problem dobrego umiejscowienia. Ja wybrałem miejsce tuż pod lusterkiem i przez to widać miejsce gdzie wycieraczki nie zbierają (które jest zauważalne tylko czasami)
Z zakupu jestem zadowolony, nawet po mimo tego że będe musiał poczynić małą inwestycje
Podziękowania oraz należą sie Marcinowi (Flora) za znakomite porady odnośnie zakupu kamerki - co fachowiec to fachowiec
Dzisiaj otrzymałem skromną paczuszkę, a w niej:
full pakiet
Na zdjęciu widać uchwyt do lusterka - nie zmierzyłem czy sie zmieści i kupiłem w ciemno, więc teraz uchwyt będzie sie kurzył w szafie
Produkt to oczywiście słynny G1WH Novatek NT96650
Przed zakupem obejrzałem kilka filmików co ta kamerka potrafi, więc po rozpakowaniu pojechałem na mały objazd miasta i jak ujrzałem na własne oczy nagrania z tego maleństwa to na prawdę byłem zaskoczony.
Również na plus zaskoczył mnie język PL w menu
za co chylę czoło dla takich producentów (chińskich )
Jakoś nagrań jak dla mnie rewelacyjna (przynajmniej w dzień, bo w nocy nie miałem jeszcze okazji przetestować), więc spokojnie mi ona wystarczy.
Jedyny mankament to odbijający sie kokpit, ale na to z pewnością zaradzi patent Marcina, także zestaw z pkt. 1 obowiązkowo do koszyka.
Czasami mniej, a czasami bardziej jest to zauważalne, ale to nie zmienia faktu, że trzeba sie tego pozbyć :>
Pozostaje jeszcze problem dobrego umiejscowienia. Ja wybrałem miejsce tuż pod lusterkiem i przez to widać miejsce gdzie wycieraczki nie zbierają (które jest zauważalne tylko czasami)
Z zakupu jestem zadowolony, nawet po mimo tego że będe musiał poczynić małą inwestycje
Podziękowania oraz należą sie Marcinowi (Flora) za znakomite porady odnośnie zakupu kamerki - co fachowiec to fachowiec
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Super gadżet
Na Zafiry nie będzieWojti pisze:fajna zabawka Obyś nie donosił na zbyt szybkich kierowców he he na poważnie super sprawa
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
tak, minimalnie. na nagraniach tego nie widać kompletnie (może dlatego że u mnie kąt widzenia to 170 stopni ). niektórzy montują tuż nad podszybiem albo w narożnikach i wtedy nagranie może wyglądać nieco dziwnie ale Zafira nie jest niskim autem więc przesunięcie o kilka cm względem standardowej pozycji nie wpływa praktycznie wcale na obraz.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Oznaczenie silnika: A18XER
Modyfikacja G1WH
W końcu skolekcjonowałem wszystkie potrzebne zabawki potrzebne do wspomnianej modyfikacji
Dodam, że redukcje musiałem ściągać aż z ChRL
nie mogłem kupić takowej w UK
Efekt:
Zrzutu ekranu jeszcze nie zrobiłem, ponieważ jedynie wyregulowałem sam filtr, a żeby zrobić to jak najdokładniej czekam na słońce
Dodatkowy "+"
Kamerka nabrała lepszego wyglądu
Kamerka powędrował w dół, a dodatkowo obniżyłem ją - ślad po wycieraczce jest teraz o wiele mniej widoczny
W końcu skolekcjonowałem wszystkie potrzebne zabawki potrzebne do wspomnianej modyfikacji
Dodam, że redukcje musiałem ściągać aż z ChRL
nie mogłem kupić takowej w UK
Efekt:
Zrzutu ekranu jeszcze nie zrobiłem, ponieważ jedynie wyregulowałem sam filtr, a żeby zrobić to jak najdokładniej czekam na słońce
Dodatkowy "+"
Kamerka nabrała lepszego wyglądu
Robiłem testy oraz liczne próby zmiany umiejscowienia i po tych przymiarkach stwierdzam, że przesuwanie na boki nie wchodzi w grę bo wyglądało to dziwnienorris_85 pisze:swoją mam zamontowaną dokładnie w tym samym miejscu, i wystarczyło lekko przesunąć i pozbyłem się śladów po wycieraczkach
Kamerka powędrował w dół, a dodatkowo obniżyłem ją - ślad po wycieraczce jest teraz o wiele mniej widoczny