Tylne głośniki wysokotonowe
Moderator: Sebu$
- kimapita
- Przeglądacz
- Imię: Piotrek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: 19DT
Czy w Zafirze B są z tyłu głośniki wysokotonowe? Albo czy jest do nich intalacja? Wydaje się że miejsce na montaż jest a jak jest możliwość to czemu by nie spróbować. Podejrzewam że obecność może to zależeć od radia jakie fabryczne zamontowano, ciekawe tylko co z instalacją.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie ma w ZB głośników wysokotonowych z tyłu. Gdzie według Ciebie jest na nie miejsce? Instalacja to nic innego jak para przewodów połączonych równolegle z głośnikiem szerokopasmowym. Można wymienić głośniki szerokopasmowe na zespolone i wtedy głośnik wysokotonowy znajdzie się na wysokości kostrk, co jest dość słabym rozwiazaniem. Kazde inne miejsce to samodzielne rzeźbienie w tapicerce, bo producent niczego takiego nie przewidział.
- kimapita
- Przeglądacz
Dzięki Flora, zasugerowałem się opinią współpasażerów i nie sprawdziłem w aucie. W google wyskoczyło mi zdjęcie "boczku" z miejscem na głośniczek ale z tego wynika że niekoniecznie był to element od ZB i powstał bubel. Przepraszam za pomyłkę.
W bagażniku zamontowałem subwoofer i pasażerowie marudzą że słabo słychać wysokie tony.
Czyli jak bym chciał zamontowac to tylko rzeźba...
W bagażniku zamontowałem subwoofer i pasażerowie marudzą że słabo słychać wysokie tony.
Czyli jak bym chciał zamontowac to tylko rzeźba...
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zamontowałeś dodatkowo subwoofer i jeszcze marudzą, że mało wysokich tonów? :>
Mam wymienione głośniki z tyłu na takie posiadające osobną kopułkę od sopranów, ale nie daje to dobrego efektu. Problemem jest to, że głośniki są nisko. Prawdopodobnie będę dokładał na słupkach głośniki wysokotonowe, które zostały po wymianie sprzętu z przodu. Myślę, że efekt będzie zadowalający.
Mam wymienione głośniki z tyłu na takie posiadające osobną kopułkę od sopranów, ale nie daje to dobrego efektu. Problemem jest to, że głośniki są nisko. Prawdopodobnie będę dokładał na słupkach głośniki wysokotonowe, które zostały po wymianie sprzętu z przodu. Myślę, że efekt będzie zadowalający.
- kimapita
- Przeglądacz
Tylko żeby dołożyć głośniczki na słupkach musisz znaleźć wiązke zanim wejdzie w drzwi, następnie odszukać odpowiednie kable i jakoś się w nie wpiąć, przydałaby się jeszcze zwrotnica... Bezpieczniej byłoby wymodzić coś w boczku, ale wiem z Twojego tematu ze lubisz grzebanie i na pewno coś sensownego wymyślisz. Ja na razie odpuszczam rzeźbę.. chyba