Demontaż plastiku przy przedniej szybie. (trzeszczenie)

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
jkbsrwk

Demontaż plastiku przy przedniej szybie. (trzeszczenie)

#1 Post autor: jkbsrwk »

Witam, trzeszczy mi delikatnie ten podłużny plastik z kratką nawiewu przy przedniej szybie, jak dociskam wyczuwalny jest lekki luz.

Jak go zdemontować, żeby nie uszkodzić? Zupełnie nie wiem jaką ma konstrukcje i jak się do tego zabrać, żeby nie kupować nowego :D :) Mam taki pomysł, żeby spryskać zaczepy silikonem w spreju i ponownie go zamontować. Myślicie, że będzie dobrze?? Poniżej zdjęcie o co dokładnie chodzi. Pozdrawiam :)

Obrazek

pablo2374

#2 Post autor: pablo2374 »

Kuba jest wskazówka gdzieś na forum tylko tak na szybko to nie mogę jej znaleźć :/

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#3 Post autor: Tunio999 »

Jest temat ale do ZB a koledze chodzi o ZA http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +podszybie
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 13:31 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

vojti

#4 Post autor: vojti »

Miałem coś takiego w Omci. Pamiętam, że mechanik psiknął w to miejsce chyba silikonem i przestało skrzypieć i trzeszczeć. Poczekaj przed psikaniem na inne opinie :D

Awatar użytkownika
Rybka
Zafiromaniak
Imię: ROBERT
Auto: ZAFIRA B
Model: CDTI
Oznaczenie silnika: Z19DTL
#5 Post autor: Rybka »

pablo2374

#6 Post autor: pablo2374 »

A jednak było :> :lol:

ODPOWIEDZ