Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy to i mnie może coś poradzicie. Silnik X18XE1, wszystko było dobrze dopóki nie wymieniłem filtra powietrza. Po wymianie (wtedy zafira była tylko na benzynie) zaczął świecić się check. Podjechałem do spawacza, bo myślałem, że to wina elementu elastycznego na wydechu - fakt ledwo się trzymał - ale nie pomogło. Spawacz powiedział, że kolektor pęknięty. Między czasie zagazowałem pojazd. Pojechałem potem do spawacza żeby kolektor pospawał i się okazało, że nie kolektor a dwururka uszkodzona i wypalało uszczelkę. Zrobił, a check dalej się świeci. Między czasie jeszcze na komputerze byłem i wykasowali mi błąd sondy. I wszystko na nic, dalej się ten dziadowski check świeci.
Powiedzcie gdzie szukać dalej, bo już nawet o wymianie katalizatora myślę, ale to droga impreza jest
Na gazie jak jadę i mi check wyskoczy, to czuć spadek mocy. Wystarczy, że przełączę na chwilę na benzynę i się poprawia - choć muszę przyznać, że nie do końca. Jedno jest, check nie gaśnie. I po jakim czasie znowu czuję, że mu mocy brakuje, zwłaszcza jak pod górę jadę.
Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.
jajo pisze:Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.
jajo pisze:Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.
najpierw pasowalo by żebys wiedział jaki błąd masz? jak P0170 to może przpływomierz, bo często siadają.