Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Data produkcji: 06-02-2006
Silnik: 1800
Przebieg: 159 000 km
Wymieniony rozrząd przy 150tys.
Jadę ją zobaczyć w przyszłym tygodniu, ale tak sobie pomyślałem, żeby jeszcze coś się może od Was dowiedzieć na jej temat.
Wiele osób mi już polecało samochody z "naszego sklepiku" (w sumie chyba już mogę tak pisać skoro tu jestem , ale opinii i informacji nigdy za dużo.
Trochę tego się naoglądałem już wcześniej, a do Gorzowa mam 460km i warto by było jechać oglądać z jakąś wiedzą więcej
Z Andrzejem rozmawiałem i pisałem na jej temat i wydaje się naprawdę godna uwagi.
Co myślicie ?
Pozdrawiam
Jarek
JarekM - Bodek pisząc korby miał na myśli, że to minus każdy by chciał guziczki... ale jak dla mnie to tylko zbędny bajer, którym cieszą się dzieciaki i przyciskają non stop poza tym z tego co już wiem to wersje benzynowe i to Enjoy to ciężko trafić tylne szyby elektryczne
Aluski jak aluski, wystarczą strukturki z kołpakami oplowskimi - ja jak zmieniłem swoje na letnie, które kupiłem w pakiecie to kolesie z pracy podchodzili i placem dotykali, bo nie wierzyli, że to nie alusy nawet stojąc 5m od samochodu
u99artur - wiem wiem trochę to niezbyt jasno napisałem - chodziło o to, że jak nie ma czujników, to przynajmniej jest inny element, który w autach z czujnikami często nie występuje... czyli te korby... heh
Co do alu, to się nie upieram, bo są dla mnie istotniejsze sprawy związane z autem.
Dalej jednak nie bardzo wiem o co chodzi z kołami ? bieżnik ? zbieżność ?
Klima wiadomo, ale czy z chłodnicą wody się często coś dzieje ?
Zastanowiło mnie to, co napisał Bodek, dlatego dopytuję.
Jeszcze pytanie o przegląd w Oplu mam. Chodzi mi o to, czy przegląd podstawowy wystarczy (ścieżka z historią itd. - ten za 270 zł) czy dopłacać do 530 zł i zrobić z geometrią?
Jakie doświadczenia macie w tej dziedzinie ?
Dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam
Co do chłodnicy wody - była akcja serwisowa, ponieważ przecierały się przy mocowaniu, zakładano podkładki.
Jeżeli chodzi o chłodnicę klimy - lubią się przetrzeć - włącz klimę i zobacz czy jest OK - chociaż to też nie jest gwarantem, może np. być nie nabita i też nie będzie chłodzić.
kurka... człowiek to jednak jest niedouczony... dzięki za podpowiedź chłopaki, bo bym dalej się zastanawiał o co chodzi. Czytałem już kiedyś o tych fazach ale nie pokumałem faktów ze sobą.
Co do reszty to ok (postaram się sprawdzić co tylko dam radę), a co z przeglądem myślicie ?
Rozumiem Bodek, że mówisz o odpuszczeniu sobie tej geometrii ? czyli wystarczy ten przegląd podstawowy ?
No właśnie trochę tak pomyślałem, że sobie słono za to w ASO wymyślili... no ale cóż, kwestia przyzwyczajenia
Też dzwoniłem do ASO Opla w Gorzowie. Za full pzregląd z geometrią powiedzieli 500 zł, za podstawowy 220 zł. Termin trzeba rezerwować z około tygodniowym wyprzedzeniem.
Może gdybym kupował auto za 50 tys zł to bym się skusił na geometrię, ale że kupuje za 13 tys, to odpuszczę...
No mnie powiedzieli 270 zł podstawowy, a 530 zł z geometrią. Tyle dobrze, że nie trzeba się określać przy zapisie, który się będzie robiło. Ja mam termin zaklepany już i udało mi się go ustawić akurat pod wolne w pracy, więc jest dobrze.
Zobaczymy co powiedzą na miejscu odnośnie ceny.
Ja się też nastawiałem na podstawowy, ale zastanowiło mnie co zawiera ten z geometrią, że jest praktycznie dwa razy droższy.
Generalnie wychodzi na to, że nic się nie zmienia i aso lubi zarobić na czynnościach podstawowych z racji loga opla na totemie