a coś Ty taki obrażalski?kuros93 pisze:proszę o usuniecie tematu, jak i tak nikt nie ma nic ciekawego do dodania po co to ciągnąć ......
[B] kuros93 - 2006 2.0 turbo
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
myślę, że skoro generalnie Zafira to "tatowóz" to nie ma tutaj aż tylu maniaków jak ty a ci co są wchodzą dość rzadko i zwyczajnie nie ma zbytnio kto Ci doradzać za to jak widać wiele osób jest ciekawych postępów prac i efektu końcowego, bo projekt naprawdę przykuwa uwagękuros93 pisze:proszę o usuniecie tematu, jak i tak nikt nie ma nic ciekawego do dodania po co to ciągnąć ......
Porostu mam kilka problemów siedzę tylko w necie i szukam i nikt mi nie chce pomóc. Zwykłe kolo nie pasuje wałek ze skrzyni wystaje za mało musi być dwumasa albo kombinacja z flansza pod zamach ale wtedy problem z rozrusznikiem myślę że od omega v6 będzie pasować. Następny to z smarowanie stworzenia i gładzi cylindra nie ma kanałów w korbach smarowanie jest opadowe normalnie w Korbie masz dziurę w pionie i sika na tłok w kutych tego nie ma trzeba dorobić natrysk główna magistrala olejowa jest bardziej na zewnątrz bloku trzeba pod skosem się do niej przewiercic jak nie trafisz to po bloku chce założyć dysze z audi 1,8t i następny to kółko na wale stare nie pasuje muszą załatwić inne ale może być problem z odsadzeniem koła pasowego. i weź się nie denerwuj...
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
widzisz np dla mnie to wszystko co opisujesz to jest czarna magia ale za każdym razem jak widzę nowy post w tym temacie zaraz wbijam przeczytać, przede wszystkim żeby poszerzyć własną wiedzę ale też żeby zobaczyć jak postępują prace bo podziwiam takich zapaleńców jak Ty z niecierpliwością wyczekuję na efekt końcowy bo na pewno będzie on jedyny w swoim rodzaju
nie poddawaj się i byle do przodu
nie poddawaj się i byle do przodu
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Bartek właśnie składasz takie dzieło ze nikt wcześniej pewnie tego nie robił z takich części i tu pewnie problem Mało kto ma doświadczenie w takim lego Co innego jak byś miał wszystko oryginalne od jednego silnika pewnie wiele osób by doradziło Dajesz sobie rade sam i za to wielkie ale łatwo nie będzie przy takim projekcie Powodzenia
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
W końcu chyba udał mi się dorwać odpowiednie koło zamachowe na 99%pasuje od v6 ale pewny będę dopiero jak przyślą . zwykłe koło nie dwu masa i nie trzeba dorabiać żadnych flanszy ani tulejek ma wymiary dwu masy i tylko w jednym silniku jest ale znalazłem , docisk i tarcza powinny pasować te co mam. jak przyjdzie odrazu kuracja odchudzająca i wyważanie. dalej problem mam z natryskiem na denko tłoka brakuje pomysłu widziałem kilka ale branie zasilania z panewki głównej to nie najlepszy pomysł chcę się podpiąć pod magistrale ale to pewnie ogarnę w maju jak przyjadę do polski. macie jakieś propozycje piszcie
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model: