CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?
Moderator: Sebu$
w mojej zafirze w czesie jazdy pierdzi cb chyba że zdejme nogę z gazu to pierdzenie ustaje co mam z tym zrobić radio to president harry II antena president ML145
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2010, 22:59 przez jacekk44, łącznie zmieniany 1 raz.
jacekk44, a radio masz podpięte pod zapalniczkę ?
jeśli tak ,to podłącz pod inne źródło ,a najlepiej pod aku.
powiem ci też przykrą sprawę że czasami nic nie pomoże, winę za to ponoszą radia CB robione w chinach jak i nasze auta nafaszerowane elektroniką
jeśli tak ,to podłącz pod inne źródło ,a najlepiej pod aku.
powiem ci też przykrą sprawę że czasami nic nie pomoże, winę za to ponoszą radia CB robione w chinach jak i nasze auta nafaszerowane elektroniką
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 19:03 przez piorun, łącznie zmieniany 1 raz.
Najprościej to sprzedać tego harrego i kupić inne radio z lepszymi filtrami.jacekk44 pisze:w mojej zafirze w czesie jazdy pierdzi cb chyba że zdejme nogę z gazu to pierdzenie ustaje co mam z tym zrobić radio to president harry II antena president ML145
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
W związku z pytaniami jak zamontować CB w ZB pokaże tu moją bezinwazyjną metodę Radio to Uniden pro520xl.
Tak oto leży sobie radio gdy nie jest używane/auto stoi sobie na ulicy. Wielkim plusem takiego montażu jest to że nie idzie go zobaczyć. Od strony kierowcy zasłania go boczek , a od pasażera fotel
A tak gdy jest używane
Nawet przy gwałtownym hamowaniu siedzi na miejscu.
W miare wygodna do regulacji głośności i szumów (choć staram się na trasie bawić się tylko głośnością, reszta przed wyruszeniem). Gruszka leży sobie wygodnie na nogach.
Zasilanie mam z gniazdka.
Próbowałem też w tej wnęce na tunelu środkowym ale dla mojego radia za luźno i za dużo roboty przy ukrywaniu. Miedzy tunelem a fotelami też nie za dobrze bo ciasno i radio odginało tunel w jedną ze stron
Podkreślę jedynie że ja chciałem mieć radio szybkie do ukrycia i nie chciałem nic wiercić, kleić itp.
Antena stoi na lewej krawedzi dachu na wysokości środkowego słupka, kabel prowadzę przez tylnie lewe drzwi, a wychodzi w przerwie miedzy przednimi i tylnimi drzwiami. Kabel w tym miejscu usztywniony kilkoma warstwami taśmy izolacyjnej
Jak coś to pytajcie
Tak oto leży sobie radio gdy nie jest używane/auto stoi sobie na ulicy. Wielkim plusem takiego montażu jest to że nie idzie go zobaczyć. Od strony kierowcy zasłania go boczek , a od pasażera fotel
A tak gdy jest używane
Nawet przy gwałtownym hamowaniu siedzi na miejscu.
W miare wygodna do regulacji głośności i szumów (choć staram się na trasie bawić się tylko głośnością, reszta przed wyruszeniem). Gruszka leży sobie wygodnie na nogach.
Zasilanie mam z gniazdka.
Próbowałem też w tej wnęce na tunelu środkowym ale dla mojego radia za luźno i za dużo roboty przy ukrywaniu. Miedzy tunelem a fotelami też nie za dobrze bo ciasno i radio odginało tunel w jedną ze stron
Podkreślę jedynie że ja chciałem mieć radio szybkie do ukrycia i nie chciałem nic wiercić, kleić itp.
Antena stoi na lewej krawedzi dachu na wysokości środkowego słupka, kabel prowadzę przez tylnie lewe drzwi, a wychodzi w przerwie miedzy przednimi i tylnimi drzwiami. Kabel w tym miejscu usztywniony kilkoma warstwami taśmy izolacyjnej
Jak coś to pytajcie
http://www.allegro.pl/item997469175_rad ... _7000.html
chciałem zapytać o opinię czy się opłaca i czy ta antena jest dobra
czy może lepiej kupić i CB i antenę presidenta??
planuję trzymać cb jak Lorry więc chyba w tym komplecie jest wszystko co potrzeba
z góry dziękuję za podpowiedź
chciałem zapytać o opinię czy się opłaca i czy ta antena jest dobra
czy może lepiej kupić i CB i antenę presidenta??
planuję trzymać cb jak Lorry więc chyba w tym komplecie jest wszystko co potrzeba
z góry dziękuję za podpowiedź