Jakie macie spalanie Zośki 1,6_1.8 na benzynie - LPG?
Moderator: Sebu$
Ile spala wam 1.6 16v
11 miasto dosc czesto wieksze obroty / 9 trasa przy 100km/h 140km/h i wiecej KATASTROFA !! z 15 co najmniej jestem przerazony jak jezdze w dlugie trasy to wiadomo trzeba te 140 conajmiej jechac... wam tez tak przy tej predkosci ??
Po mieście średnia w zimę 11.5 z tym że do 4 biegu najwyżej (cóż takie miasto)
Jazda mieszana 50/50 trasa 80-120/h/miasto do 4 biegu 9-10 na 100km
Trasa 80 do 130 i tu niespodzianka przy lagodnej jeździe bez zbytecznych przyspieszeń itp. 6.5-7.5, oj żeby zawsze tak było
Niestety kolego Ecotec nie ma nic wspólnego z ekonomią a i z ekologią to też wątpię co było chyba w założeniach konstruktorów, na razie testuję jazdę na shell v-power zobaczymy czy są różnicę. W każdym razie przy twojej raczej dynamicznej jeździe z tego co piszesz to średnia 10 nie wyjęta.
pozdrawiam.
Jazda mieszana 50/50 trasa 80-120/h/miasto do 4 biegu 9-10 na 100km
Trasa 80 do 130 i tu niespodzianka przy lagodnej jeździe bez zbytecznych przyspieszeń itp. 6.5-7.5, oj żeby zawsze tak było
Niestety kolego Ecotec nie ma nic wspólnego z ekonomią a i z ekologią to też wątpię co było chyba w założeniach konstruktorów, na razie testuję jazdę na shell v-power zobaczymy czy są różnicę. W każdym razie przy twojej raczej dynamicznej jeździe z tego co piszesz to średnia 10 nie wyjęta.
pozdrawiam.
A u mnie jak żona jeździ to niestety spalanko do góry, no i tutaj cociaż żona koło 60 a ja ponad 100 to faktycznie koniom lżej
A tak na serio to w 1.6 B jest już chyba twinport czy jakoś tam, to chyba całkiem inna konstrukcja od ecoteca? U mnie 8,5 w mieście jest nie do osiągniecia, chyba że latem i ze wzrokiem wlepionym w komputer.
A tak na serio to w 1.6 B jest już chyba twinport czy jakoś tam, to chyba całkiem inna konstrukcja od ecoteca? U mnie 8,5 w mieście jest nie do osiągniecia, chyba że latem i ze wzrokiem wlepionym w komputer.
wydaje mi sie ze 1.8 bedzie palił mniej albo chociaz tyle samo a po drugie w 1.8 to i mniejsze obroty zeby pociagnal bude. ja jak swoim jade to przy normalnej jezdzie zmieniam biegi przy 3.5 tys jak chce wypszedzic to na 4 bieg 4.5 tys i wtedy jakos idzie od tego roku jak mam ta zafire to uwazam ze ma za maly silnik zaluje ze nie kupilem 1.8
no cóż chcesz jezdzic tankuj ZOCHA to lubi
no cóż chcesz jezdzic tankuj ZOCHA to lubi
To wszystko zależy chyba gdzie się jeździ i jak. Miasto miastu nie równe, tak jak pisałem wcześniej w moim mieście nie ma gdzie 4 włożyć a i kręcenia jest sporo. A już w takim Krakowie (niby też miasto) , dziur trochę więcej ale i na piatce da rade trochę pojeżdzić.
Wszystko wyjaśniłby test w jednakowych warunkach i przy jednakowej prędkości, tak jak to robi producent i wtedy wyniki mogłyby się okazać zbliżone do fabrycznych.
Wszystko wyjaśniłby test w jednakowych warunkach i przy jednakowej prędkości, tak jak to robi producent i wtedy wyniki mogłyby się okazać zbliżone do fabrycznych.