Regulacja wysokości świateł
Moderator: Sebu$
Regulacja wysokości świateł
Witam mam problem. Jak w temacie, nie dział mi regulacja świateł.
Jak zdiagnozować gdzie problem?
Help, zielony jestem.
Z góry dziękuje za pomoc
Jak zdiagnozować gdzie problem?
Help, zielony jestem.
Z góry dziękuje za pomoc
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
odgrzewam kotleta ...
Jak można sprawdzić czy poprawnie działa silniczek poza fabrycznym podłączeniem.
Problem jest w tym, że kiedyś regulacja działała. Ostatnio już nie. Wymieniłem przełącznik świateł i dalej nie ma regulacji.
Po wyjęciu silniczków okazało się, że momentami działały (tak ledwo co) i nagle koniec.
ktoś pomoże ? jakiś patent ?
Jak można sprawdzić czy poprawnie działa silniczek poza fabrycznym podłączeniem.
Problem jest w tym, że kiedyś regulacja działała. Ostatnio już nie. Wymieniłem przełącznik świateł i dalej nie ma regulacji.
Po wyjęciu silniczków okazało się, że momentami działały (tak ledwo co) i nagle koniec.
ktoś pomoże ? jakiś patent ?
-
- Przeglądacz
- Imię: Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Family
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A18XER
A ja podepnę się z takim problemem. Lewy reflektor świeci mi za nisko. Przełącznik w położeniu 0 i nie da się już wyregulować pokrętłem przy lampie.
W czym może być problem i co powinienem zrobić? Lampa niestety nie jest oryginalna, ale jakiś zamiennik.
W czym może być problem i co powinienem zrobić? Lampa niestety nie jest oryginalna, ale jakiś zamiennik.
Pozdrawiam,
Grzegorz
---------------
Obecnie:
Zafira B 1.8 Family
Fiat Freemont 2.0
Suzuki Marauder 125
Poprzednio były:
Zafira A 1.8
Ford Sierra 2.0 DOHC
Porsche 944, 2.5
Grzegorz
---------------
Obecnie:
Zafira B 1.8 Family
Fiat Freemont 2.0
Suzuki Marauder 125
Poprzednio były:
Zafira A 1.8
Ford Sierra 2.0 DOHC
Porsche 944, 2.5
-
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira 1.6 twinpor ecoflex
- Oznaczenie silnika: Z16XER
Pytanie moje jest takie czy można jakoś samemu podnieść światła do góry ,nie mówię tu o regulacji wewnątrz kabiny bo tam wszystko działa i mam podniesione na maxa ale wydaje mi się ze jest trochę za nisko oprócz zafirki mam jeszcze astre g i tam jest wyżej, czy zostaje mi tylko regulacja na diagnostyce?
-
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira B 1.8 140
- Oznaczenie silnika: X18XE
Witam. Miał ktoś taką przypadłość w swojej Zośce ze światła żyły własnym życiem ? Otóż zanim się ich nie włączy non stop siniki pracują góra dół razem i na zmianę. Po włżczeniu świateł ustalają się w płożeniu wybranym z ,,budy''. Regulacja ogólnie działa kiedy są włączone. Po ich wyłączeniu znowu zaczyna się taniec