Zmień język na przykład na niemiecki i wgraj ponownie spolszczenie z płyty.Daniel94 pisze:Witam. Mam taki problem wgrywałem Polski lektor do nawigacji pobrałem go razem z mapami z chomikuj. Instalacja przebiegła pomyślnie a nadal lektor jest po francusku. Ogolnie BC mam spolszczone ale ten lektor... A w opcjach ustawiony jest jezyk angielski. Mam Navi CD70 z kolorowym wyswietlaczem, Zafira B 2006r. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
-
Daniel94
Też robiłem tak samo jak wgram na jezyk niemiecki to lektor zaczyna gadac po angielsku.Zdenek2007 pisze:Zmień język na przykład na niemiecki i wgraj ponownie spolszczenie z płyty.Daniel94 pisze:Witam. Mam taki problem wgrywałem Polski lektor do nawigacji pobrałem go razem z mapami z chomikuj. Instalacja przebiegła pomyślnie a nadal lektor jest po francusku. Ogolnie BC mam spolszczone ale ten lektor... A w opcjach ustawiony jest jezyk angielski. Mam Navi CD70 z kolorowym wyswietlaczem, Zafira B 2006r. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
-
Flora
-
bolek1822
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wydaje mi się, że czeka Cię wymiana radia :>bolek1822 pisze:Ale przycisk od wyjecia plyty nic nie daje zadnej reakacji.
Ewentualnie zanieś radio do jakiegoś magika-elektronika może pomoże
- Albert Einstein
-
Daniel94
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Procedura wygląda tak: Napęd bez płyty, w menu wybierasz język niemiecki, radio poprosi o płytę, wkładasz i potwierdzasz komunikat, zaczyna się procedura wgrywania, czekasz aż dobiegnie do końca (100%) wracasz do języka angielskiego (klikasz tylko 1 raz na "angielski") i wychodzisz z menu, teraz powinien być lektor polski.Daniel94 pisze:Jest ktoś w stanie mi pomóc ? Bo nadal nie mam tego lektora. Próbowałem prawie na kazdy język wgrywać i polskiego brak.
Na TEJ stronie, na samym dole jest film instruktażowy, co i jak trza zrobić.
Mam nadzieję że Ci się uda.
-
Daniel94
Przez przypadek uruchomila mi sie aktualizacja oprogramowania calej navi chociaz byla juz aktualna. Po zakonczeniu aktualizacji wgralem jeszcze raz lektor wedlug tej procedury co podales i wszystko dzialaZdenek2007 pisze:Procedura wygląda tak: Napęd bez płyty, w menu wybierasz język niemiecki, radio poprosi o płytę, wkładasz i potwierdzasz komunikat, zaczyna się procedura wgrywania, czekasz aż dobiegnie do końca (100%) wracasz do języka angielskiego (klikasz tylko 1 raz na "angielski") i wychodzisz z menu, teraz powinien być lektor polski.Daniel94 pisze:Jest ktoś w stanie mi pomóc ? Bo nadal nie mam tego lektora. Próbowałem prawie na kazdy język wgrywać i polskiego brak.
Mam nadzieję że Ci się uda.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, 21:11 przez Daniel94, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Cieszę się że mogłem pomócDaniel94 pisze:Przez przypadek uruchomila mi sie aktualizacja oprogramowania calej navi chociaz byla juz aktualna. Po zakonczeniu aktualizacji wgralem jeszcze raz lektor wedlug tej procedury co podales i wszystko dzialaZdenek2007 pisze:Procedura wygląda tak: Napęd bez płyty, w menu wybierasz język niemiecki, radio poprosi o płytę, wkładasz i potwierdzasz komunikat, zaczyna się procedura wgrywania, czekasz aż dobiegnie do końca (100%) wracasz do języka angielskiego (klikasz tylko 1 raz na "angielski") i wychodzisz z menu, teraz powinien być lektor polski.Daniel94 pisze:Jest ktoś w stanie mi pomóc ? Bo nadal nie mam tego lektora. Próbowałem prawie na kazdy język wgrywać i polskiego brak.
Mam nadzieję że Ci się uda.Jest polski lektor
dziekuje za pomoc. Posta napisalem po to gdyby ktos mial podobny problem to moze zadziala u niego ten sposob co i u mnie
-
bramish
Witam,Zdenek2007 pisze:Wysłałem na maila obraz ISO CD language. Napisz czy doszło.tomi2k pisze:Witam kolegów czy ktoś byłby tak miły i mi udostępnił obraz płytki language cd z językiem angielskim. Mam radyjko cd70 navi, wersje softu 20.08.2008 więc nie mogę wgrać menu PL ani lektora, navi gada po niemiecku a chciałbym angielski.
Za pomoc z góry bardzo dziękuje![]()
mój e-mail
timi0@wp.pl
mogę również prosić o ISO angielskiego? Dopiero się zarejestrowałem i nie mogę pisać PW:)
fubu_bufu@o2.pl
-
pawel_km
Witam wszystkich forumowiczów!
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry B
Mam pytanie i proszę o wyrozumiałość - czy do mojej wersji oprogramowania da się wgrać do DVD 90 Navi:
- spolszczenie menu Navi
- polskiego lektora
Wiem, że powinno dać się spolszczyć do końca 2007 roku.
Moja zafira jest z 2010 roku ale soft chyba grudzień 2007?
Moje dane z Test mode:
HW: D3.60//30.06.2010
SW: 04.12.2007//0//cd83-/00050
Co do samych map to mam jakieś z niewiadomego źródła z 2014 roku ale boję się je wgrywać. Czy któryś z kolegów forumowiczów ma sprawdzone mapy do DVD 90 z 2015 roku?
Z góry dzięki za pomoc
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry B
Mam pytanie i proszę o wyrozumiałość - czy do mojej wersji oprogramowania da się wgrać do DVD 90 Navi:
- spolszczenie menu Navi
- polskiego lektora
Wiem, że powinno dać się spolszczyć do końca 2007 roku.
Moja zafira jest z 2010 roku ale soft chyba grudzień 2007?
Moje dane z Test mode:
HW: D3.60//30.06.2010
SW: 04.12.2007//0//cd83-/00050
Co do samych map to mam jakieś z niewiadomego źródła z 2014 roku ale boję się je wgrywać. Czy któryś z kolegów forumowiczów ma sprawdzone mapy do DVD 90 z 2015 roku?
Z góry dzięki za pomoc
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Mam wątpliwości! Jak pisze kolega Wołek (jeden z "producent" nakładki spolszczającej)
"MENU PL BEZ PROBLEMU WGRASZ DO AUT Z ROCZNIKÓW 2004-2007 posiadających software/aktualizacje:
- ?? /2004
- 07/2005
- 04/2007 ^ od tej wersji możliwy jest jeszcze downgrade w dół. Ale po co..
- 10/2007 - na tym sofcie oparte jest tłumaczenie.
- 12/2007 (instalacja jest niemożliwa!)
A co do map to takowych się nie wgrywa, po prostu wkładasz płytę do czytnika a nawigacja odczytuje z niej potrzebne dane, i jeszcze jedno, DVD 90 Navi może korzystać z płyt CD przeznaczonych do CD 70 Navi
"MENU PL BEZ PROBLEMU WGRASZ DO AUT Z ROCZNIKÓW 2004-2007 posiadających software/aktualizacje:
- ?? /2004
- 07/2005
- 04/2007 ^ od tej wersji możliwy jest jeszcze downgrade w dół. Ale po co..
- 10/2007 - na tym sofcie oparte jest tłumaczenie.
- 12/2007 (instalacja jest niemożliwa!)
A co do map to takowych się nie wgrywa, po prostu wkładasz płytę do czytnika a nawigacja odczytuje z niej potrzebne dane, i jeszcze jedno, DVD 90 Navi może korzystać z płyt CD przeznaczonych do CD 70 Navi
-
Tomciox
Ratujcie! Dziś wieczorem chciałem wgrać polskie menu. Wypaliłem płytkę, udałem się do auta, instalacja i stanęło na aktualizacji oprogramowania. Aktualnie monitor ciągle świeci, nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Odłączałem akumulator, ciągle to samo. Nie działa navi i radio. Płytkę mogę wkładać i wyciągać, ale chyba jej nie czyta.
Teraz na noc odłączyłem akumulator, a rano do roboty trzeba (chyba ciągle będę odłączał akumulator przed dłuższym postojem, heh).
Co robić, jak ratować to ustrojstwo?
Teraz na noc odłączyłem akumulator, a rano do roboty trzeba (chyba ciągle będę odłączał akumulator przed dłuższym postojem, heh).
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Wypal płytkę ponownie na najmniejszej szybkości (najlepiej CDRW, firmowej) i spróbuj ponownie wgrać spolszczenie jeśli nie pójdzie to wypal jeszcze raz w innym komputerze, najlepiej stacjonarnym.Tomciox pisze:Ratujcie! Dziś wieczorem chciałem wgrać polskie menu. Wypaliłem płytkę, udałem się do auta, instalacja i stanęło na aktualizacji oprogramowania. Aktualnie monitor ciągle świeci, nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Odłączałem akumulator, ciągle to samo. Nie działa navi i radio. Płytkę mogę wkładać i wyciągać, ale chyba jej nie czyta.
Powodzenia.