nie konieczniemfef pisze:Mam MIDa czyli wiązka powinna być pociągnięta.
Poszukaj z prawej strony kolumny kierowniczej, a jak nie znajdziesz to niestety, ale jeżeli zależy ci na komputerze to będziesz musiał samemu zrobić sobie instalacje
Moderator: Sebu$
Wiązka była umocowana taśmą do wiązki prawej manetki, w bardzo widoczny sposób.mfef pisze:twoch w którym miejscu dokładnie znalazłeś tą kostke do kompa ? Bo ja dziś rozgrzebałem i nic nie znalazłem. W zeszłym tygodniu podłączyłem tempomat
kostka była ładnie zamaskowana, ale tej do kompa już nie znalazłem.
Mam MIDa czyli wiązka powinna być pociągnięta.
Poczytaj www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=49Organ18 pisze:Cześć wam napotkałem mały problem kupiłem niecały dzień temu zafirkę 2001/2002 i wszystkie kompunikaty np. średnie spalanie itd. są po niemiecku powiedzcie mi jak mogę wejść w menu żeby przeglądnąć jakie są języki oczywiście najbardziej polski mnie interesuje .
Jeżeli nie masz manetki ze sterowaniem to najwyraźniej nie posiadasz komputera pokładowegopawel67ar pisze:Posiadam zafirke z 2001r. 1.8 benzyna i mam problem z wyswietlaczem.
Pokazuje datę, godzinę i temperaturę, a nie pokazuje spalanie,ilosci paliwa i żadnych błędów - typu brak oleju, uszkodzona żarówka. Moze ktos mial już taki problem i podpowie jak to rozwiazać.
Moim zdaniem w tym modelu powinien miecGOTI pisze:Jeżeli nie masz manetki ze sterowaniem to najwyraźniej nie posiadasz komputera pokładowegopawel67ar pisze:Posiadam zafirke z 2001r. 1.8 benzyna i mam problem z wyswietlaczem.
Pokazuje datę, godzinę i temperaturę, a nie pokazuje spalanie,ilosci paliwa i żadnych błędów - typu brak oleju, uszkodzona żarówka. Moze ktos mial już taki problem i podpowie jak to rozwiazać.
Nie wszystkie Zafiry z początku produkcji miały komputer - moja np. też nie posiadałembazyliszek72 pisze:Moim zdaniem w tym modelu powinien miecGOTI pisze:Jeżeli nie masz manetki ze sterowaniem to najwyraźniej nie posiadasz komputera pokładowegopawel67ar pisze:Posiadam zafirke z 2001r. 1.8 benzyna i mam problem z wyswietlaczem.
Do Zafiry A - po co - map nie marobert1979gl pisze:czy mając wyświetlacz który pokazuje spalanie i inne bzdety zamontować cały zestaw z nawigacją wiem ze na chwile obecną są tanie nawigacje jako osobne urządzenie ale takie pytanie czy idzie założyć oryginalną
Zgadza się, jest bardziej czytelny. Ale ceny są moim zdaniem zaporowe chyba nawet nie warte zachodu.robert1979gl pisze:ale technicznie się da możne ten wyświetlacz z nawigacją jest czytelniejszy niż ten MID