Jeśli się nie mylę, to powinieneś usłyszeć lekkie buczenie w okolicach pompy wtryskowej... Nie mam na myśli samej pompy... Wydaje mi się, że może to być koło pasowe wału korbowego tzw dwumasa w tych silnikach...(nie mylić z dwumasą przy sprzęgle)Milus pisze:to nie łożyska kół, hałas na 99% pochodzi z samego silnika, albo wydech, chociaż na kanale nic nie słychać, albo dolot, chociaż też nic nie wskazuje jest szczelny i silnik chodzi ok, albo sama głowica, nie mam już pomysłu gdzie szukać, wszystko zostało sprawdzone i niby cacy a autem nie da się jechać szybciej niż 85 km/h. Przestaje być słychać radio, powyżej 100km/h trzeba głośno krzyczeć do pasażerów na tylnej kanapie. Jak gadam przez tel. to musze zwalniać, jechałem trzema innymi zośkami z silnikami X18XE i było 3x ciszej jak u mnie.
Przynajmniej tak by się mogło wydawać, że silnik chodzi jak jakieś V8, może tracić delikatnie na mocy, wspomaganie może troszkę słabiej działać na ciepłym silniku, oraz buczenie w kabinie i rezonans jak otworzysz tylne na drzwi (po przekątnej od kierowcy)