Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MrBast87 pisze:panowie takie błędy mi wyskakują na kompie ktoś to potrafi odczytac? P0-105-2 TO JEST TAKI ZE NAWET NIE DA SIE SKASOWAC. P0-102 . P0-110-1. P0-120-A. P0-220-A. P0-1620-A.
P0105 Manifold Absolute Pressure/Barometric Pressure Circuit Malfunction
P0102 Mass or Volume Air Flow Circuit Low Input
P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction
P0120 Throttle Position Sensor/Switch A Circuit Malfunction
P0220 Throttle/Petal Position Sensor/Switch B Circuit Malfunction
P0162 02 Sensor Circuit Malfunction (Bank 2 Sensor 3)
Czyli sporo błędów w dolocie powietrza, wygląda trochę na jakąś przerwę/brak połączenia elektrycznego.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, 15:18 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Cewka, świeca, kompresja przyczyn może być mnóstwo, jeśli zapłon wypada na wyższych obrotach to nawet tego nie odczujesz. Sprawdzi na którym cylindrze wypada zapłon i zamień świece na początek.
świece NGK niestety są to świece wykonane słabo jakościowo nie raz szukałem przyczyny jak to się mówi od du** strony a okazywało się że nowe NGK są wadliwe, polecam firmę BERU do naszych opelków. Niestety świece są bardziej wrażliwe na gazie niż benzynie, jeśli podmianka nic nie da a błąd pokazuję się tylko na LPG to trzeba ustawić mapy najlepiej na hamowni.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2015, 23:51 przez Pietrzek, łącznie zmieniany 1 raz.
To ja mam pytanie bo dwa razy już mi się to zdarzyło w odstępie powiedzmy dwu tygodniowym - odpaliłem silnik bez problemu wszedł na obroty i od zaraz zgasł , po drugim starcie wszystko jest OK
Metodą pedałów wyskoczyły mi takie dwa cuda: 161450 i 059761.
Pytanie ma do obeznanych w błędoznawstwie co to za cholery z czym są związane i jak je uleczyć...
Z góry dziękuję za cokolwiek w temacie,
Witam
mam problem w trasie auto wywaliło mi kontrolkę z kluczykiem i trasę tam i z powrotem jechałem na trybie awaryjnym wywaliło następujące błędy
P1901
P1125
P1614
P1616
czy pomoźe ktoś (co oznacza i czy zaboli po kieszeni )
Damian_l pisze:Witam
mam problem w trasie auto wywaliło mi kontrolkę z kluczykiem i trasę tam i z powrotem jechałem na trybie awaryjnym wywaliło następujące błędy
P1901
P1125
P1614
P1616
Damian_l pisze:Witam
P1901
P1125
P1614
P1616