Antena dachowa
Moderator: Sebu$
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Orientuje się ktoś jaka jest antena w ZA pasywna czy aktywna
Bo mi troszkę uszczelka się zużyła i chciałem założyć antenę aktywną REKIN SHARK od Opel Astra G kombi
Bo mi troszkę uszczelka się zużyła i chciałem założyć antenę aktywną REKIN SHARK od Opel Astra G kombi
Stosowałem kiedyś wzmacniacze w Omedze ( taka kostka przez którą przechodził przewód antenowy). Szybko wariowały, po kilku wymianach zrezygnowałem. Może kiedyś byle jakie produkowano?regan18 pisze:Witam wszystkich.
Choć w mojej Zafirce radio te mocne stacje odbiera idealne (RMF i Radio Maryja ) to chciałbym jakoś poprawić sygnał nadawania innych stacji. Radio je odbiera ale zazwyczaj są szumy. Kiedyś jak miałem Vectre B wystarczylo rozebrac antene i przelutowac jeden kabelek. Zastanawiam się jak to poprawic w Zafirze. Jeszcze nie rozebrałem anteny wiec nie wiem jak to wyglada w niej ale może już ktoś coś takiego robił.
Mysle nad kupnem jakiegos wzmacniacza albo nowa antene, ale nie wiem czy to pomoże.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2015, 01:57 przez vojti, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba musze sprostowac że nie ma różnicy...
jakies dziwne szumy przy 60 i wyżej na godzinę się pojawiły,jakieś wibracje czy coś takiego.
radio odbiera tak samo-za to chyba bat anteny wibruje.
jest to możliwe?
czy coś innego wydaje ten dźwięk?
jakies dziwne szumy przy 60 i wyżej na godzinę się pojawiły,jakieś wibracje czy coś takiego.
radio odbiera tak samo-za to chyba bat anteny wibruje.
jest to możliwe?
czy coś innego wydaje ten dźwięk?
Ostatnio zmieniony 24 cze 2015, 00:16 przez kibic997, łącznie zmieniany 2 razy.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Krzysiek robiles cos w tym temaciechabretti pisze:Jakoś mi się schodzi. Może na wiosnę jak się cieplej zrobiduszekt pisze:I jak ? Kupiłeś ? Założyłeś ?
Tez mysle zeby "przewalkowac" antenke
http://allegro.pl/antena-rekin-shark-wz ... 00895.html
Ostatnio zmieniony 22 lis 2015, 15:55 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
Witam, chcę wymienić antenę samochodową na fabryczną.. tylko no właśnie, poprzedni właściciel przerobił na antenę uniwersalną więc i przerobił połączenie.
Ma ktoś zdjęcia oryginalnej anteny oraz jej podłączenia?..
Ma ktoś zdjęcia oryginalnej anteny oraz jej podłączenia?..