[A] coolz86 - Zafira A 2.0 DTI '03 by coolz86

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#31 Post autor: Flora »

Wygląda trochę jak Zafira uciekająca przed wybuchem atomowym 8)

Spot się właśnie organizuje.

Pietrzek

#32 Post autor: Pietrzek »

Super się prezentuje to twoje autko :piwo:

coolz86

#33 Post autor: coolz86 »

Pietrzek, Flora, :piwo:

Wczoraj zalałem do pełna V-power nitro+, normalnie czuje jak auto wyrywa do przodu :lol:
A na poważnie to zalałem dla testów, gdzieś wyczytałem, że kierowcy uzyskują na tym mniejsze spalanie i postanowiłem to sprawdzić.
Dotychczas jeżdżąc tylko na BP Ultimate na przemian z Vervą spalanie jakie uzyskiwałem to ok 6.5L/100km przy proporcji ok. 60% trasa, 40% miasto. Ciekaw jestem jak wypadnie ten wynalazek Shella, mam nadzieję że chociaż zrównam wynik z BP i Orlenu :)

coolz86

#34 Post autor: coolz86 »

Witam ponownie.
Auto wygenerowało kolejne koszty eksploatacyjne, wczoraj wsiadam do auta z chęcią wypadu do sklepu po zimne :piwo: a stacyjka ani rusz... I tak się z nią siłowałem z godzinę, że tego bronksa to mi się odechciało, napsikałem WD i w końcu odpuściła. Dzisiaj rano znów to samo, no i telefon w rękę, spec od kluczy w Toruniu, i po kolejnych 2 godzinach byłem lżejszy o 2,5 stówy, ale za to z pięknie działającą stacyjką :)
Po za tym nawiązując do wcześniejszego posta, nie polecam paliwka shella, uzyskałem najgorszy jak dotąd wynik spalania, nawet nie 700km na zbiorniku. Wróciłem do Vervy, 170km na liczniku a wskazówka ledwo co drgnęła :)
A tak po za tym, po za tym dotarła klubowa wklepka która zagości na aucie, ale czekam na troszkę chłodu żeby móc wysmarować auto nowym woskiem na lato Soft99 King Of Gloss który na ciemnym lakierze daje podobno super efekty, mam nadzieję że do końca tygodnia uda się wypróbować nowy specyfik :)

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#35 Post autor: Maćku »

coolz86 pisze:Po za tym nawiązując do wcześniejszego posta, nie polecam paliwka shella, uzyskałem najgorszy jak dotąd wynik spalania, nawet nie 700km na zbiorniku. Wróciłem do Vervy, 170km na liczniku a wskazówka ledwo co drgnęła
A tak po za tym, po za tym dotarła klubowa wklepka która zagości na aucie, ale czekam na troszkę chłodu żeby móc wysmarować auto nowym woskiem na lato Soft99 King Of Gloss który na ciemnym lakierze daje podobno super efekty, mam nadzieję że do końca tygodnia uda się wypróbować nowy specyfik
Ja tam na shella nie narzekam ;)

Czekam tez na efekt tego Soft99 :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#36 Post autor: Wojti »

Sprawdziłem Shella 100 oktanów na hamowni i wynik BDB polecali i ja polecam :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
Paweł85
Debiutant
Imię: Paweł
Auto: Opel Zafira Comfort
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y20DTH
#37 Post autor: Paweł85 »

Ja ogólnie tankuje na orlenie bo mam najbliżej ale shella bardzo sobie chwale.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”