Zestaw głośnomówiący do Zośki B
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: Mirosław
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI enjoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Spróbuj tutaj zobaczyć http://adaptery.top-int.pl/?opel,21
witam wszystkich
nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat .Jeżeli ktoś miał podobny problem może będzie w stanie pomóc.Chodzi mi o demontaż zestawu głośnomówiącego w Zosi 1,9 cdti -auto kupiłem już z zamontowanym w/w zestawem nie używam go nawet nie wiem pod jaki to model telefonu a więc jego obecność jest zbędna -jak się do tego zabrać aby to wymontować ( jego zamontowanie jest profesionalne ładnie przytwierdzona podstawa pod telefon, głośnik gdzieś na dole ukryty i mikrofon koło lusterka wstecznego) . Może ktoś ma instrukcję planu podłączenia /odłączenia .Dziękuje z góry za pomoc.Pozdrawiam
nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat .Jeżeli ktoś miał podobny problem może będzie w stanie pomóc.Chodzi mi o demontaż zestawu głośnomówiącego w Zosi 1,9 cdti -auto kupiłem już z zamontowanym w/w zestawem nie używam go nawet nie wiem pod jaki to model telefonu a więc jego obecność jest zbędna -jak się do tego zabrać aby to wymontować ( jego zamontowanie jest profesionalne ładnie przytwierdzona podstawa pod telefon, głośnik gdzieś na dole ukryty i mikrofon koło lusterka wstecznego) . Może ktoś ma instrukcję planu podłączenia /odłączenia .Dziękuje z góry za pomoc.Pozdrawiam
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
U mnie w autku nie było zestawu, szukałem jakiś do zamontowania, ewentualnie na ucho, ale to już gorsza opcja.MieHor pisze:tommyq, podobny problem o ile dobrze pamiętam miał kolega bodek_k, obaj jesteście z tej samej metropolii, skontaktuj się, może Ci pomoże
Jak na razie myślę o Parrocie, a mianowicie coś takiego:
Parrot
tyle, że raczej używanym, szkoda mi 460zł.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Napisz coś więcej o Nokii, troszkę dziwnie wygląda , dobrze słychać, nie robi zakłóceń, szybko się paruje z telefonem, czy wyświetlacz jest czytelny i gdzie masz zamontowany, jak z baterią.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wygląd ok. Na zewnętrznej stronie masz pokrętło (taką obręcz). Służy ona do podgłaszania i wybierania numerów. Dźwięk super. Jak używam navi z Nokii to głos idzie przez zestaw. A mam go na daszku przeciwsłonecznym więc ja słyszę wyraźnie komendy, a żona siedząc obok mówi że ich praktycznie nie słyszy więc nie przeszkadza to współpasażerom. Jak mam założoną nawigację AutoMapa to już narzekają że tak głośno i im przeszkadza więc zestaw ma dodatkową funkcję.Bodek_K pisze:
Napisz coś więcej o Nokii, troszkę dziwnie wygląda , dobrze słychać, nie robi zakłóceń, szybko się paruje z telefonem, czy wyświetlacz jest czytelny i gdzie masz zamontowany, jak z baterią.
Mam go już ze 2 lata i fakt mało używam bo przeważnie jeżdżę po mieście, ale ładuję raz na 2-3 miechy. Ładowarka samochodowa w zestawie ale ja ładuje w domu a ładowarkę używam do telefonu więc 2w 1. Wyświetlacz czytelny. Jest wersją HF-310 i ona właśnie nie ma tego wyświetlacza. Może obsługiwać do 4 telefonów i ściąga bazę adresową do swojej pamięci. Paruje się od razu. Czasami nawet wkurza bo jak stanę pod marketem i samochód jest blisko to jak ktoś zadzwoni to ja go nie słyszę bo gada zestaw
Jeżeli odejdziesz od samochodu i zestaw "zgubi" telefon to sam po 30 min się rozłącza - chyba że do tego czasu wrócisz.
Sposobu montażu (wszystko w zestawie) :
Fajne bo nie musisz montować i ryć w desce. Zmieniasz samochód - zabierasz
- Bodek
- Zafiromaniak
Dzisiaj na TVN Turbo prezentowali coś takiego:
Belkin CarAudio - pod AUX
Zdjęcia zapożyczone z Enter24.pl
Podobno świetny głos, podłączenie pod AUX w ZB i dodatkowo służy jako ładowarka.
Ktoś ma jakieś doświadczenie z tą Firmą lub kupił taki zestaw
Belkin CarAudio - pod AUX
Zdjęcia zapożyczone z Enter24.pl
Podobno świetny głos, podłączenie pod AUX w ZB i dodatkowo służy jako ładowarka.
Ktoś ma jakieś doświadczenie z tą Firmą lub kupił taki zestaw
Jacek_Do pisze:Witam
W mojej ZB mam taki oto zestaw głośnomówiacy:
[url=http://img23.imageshack.us/img23/1689/telefon1m.jpg]Obrazek[/URL]
Czy ktoś może wie do jakich telefonów on pasuje?
Dodatkowo na przedniej szybie w rogu mam przykjejoną antenę od tego zestawu.
[url=http://img141.imageshack.us/img141/6930/telefon2.jpg]Obrazek[/URL]
zwracam się z prośbą o podpowiedzenie mi co to za zestaw w sumie ja mam tylko samą wtyczkę jak w tej bazie i mikrofon
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, 21:33 przez Danielsky, łącznie zmieniany 1 raz.
- akte
- Debiutant
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A18XER
Stałem się właścicielem zestawu głośnomówiącego, który chciałbym zamontować we własnej Zafirze. Zestaw łączy się z radiem
za pomocą gniazda AUX oraz transmitera FM. Urządzenie ma zewnętrzny mikrofon, który zamierzam zamontować w okolicach
lusterka, a centralka ma znaleźć się docelowo w schowku. Do zasilania zestawu potrzeba stałego +12 oraz +12 po stacyjce.
Moje pytanie jest takie, czy potrzebne zasilanie znajdę w pobliżu schowka, czy też lepiej ciągnąć je z wiązki wpiętej do radia?
za pomocą gniazda AUX oraz transmitera FM. Urządzenie ma zewnętrzny mikrofon, który zamierzam zamontować w okolicach
lusterka, a centralka ma znaleźć się docelowo w schowku. Do zasilania zestawu potrzeba stałego +12 oraz +12 po stacyjce.
Moje pytanie jest takie, czy potrzebne zasilanie znajdę w pobliżu schowka, czy też lepiej ciągnąć je z wiązki wpiętej do radia?
Pozdrawiam