Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jacek2308 pisze:tam gdzie jest tryb tzw. odraszania przedniej szyby (czyjakoś tak to się zwie) to faktycznie klima powinna startować ale w ZA tego "niet".
o to mi chodzilo, ale nie wiedzialem jak to dziala w ZA...
thnx
kupiłem auto mowa o ZB i teraz chciałem sprawdzić czy klima działa, dziś jest +6st czy klima powinna sie włączyć czy nie???panowie a od jakiej temp plusowej zewnętrznej zaczyna działać klima w oplu?? i jeszcze jedno pytanie, na wyświetlaczu cały czas mam tryb eco, jak go wyłączyć bo takowego przycisku nie moge znaleźć ????a podobno na eco klima nie bedzie działaś
wiesio81 pisze:kupiłem auto mowa o ZB i teraz chciałem sprawdzić czy klima działa, dziś jest +6st czy klima powinna sie włączyć czy nie???panowie a od jakiej temp plusowej zewnętrznej zaczyna działać klima w oplu?? i jeszcze jedno pytanie, na wyświetlaczu cały czas mam tryb eco, jak go wyłączyć bo takowego przycisku nie moge znaleźć ????a podobno na eco klima nie bedzie działaś
powinna się włączyć, ja mam włączoną cały czas i dzisiaj jadąc przy -2 st klima się załączyła, wystarczy ustawić dośc niską temp i postawic auto przodem do słonca (klimatronik), a powinna sie włączyć
Jeśli klima jest w trybie ECO, tzn. że w opcjach klimy jest ona odhaczona (wyłączona), można to zmienić naciskając środkowe pokrętło, na wyświetlaczu pokaże się okno opcji klimy, kręcąc tym pokrętłem wybieramy to co nas interesuje, w celu zatwierdzenia naciskamy to pokrętło i wychodzimy z ustawień.
dzięki bardzo, wyłączyłem eco i klima chyba się załącza przynajmniej wentylator słychać bo sprężarki jakoś nie moge usłyszeć. zresztą zobaczymy jak się zrobi całkiem ciepło
Witam.
Zastanawiam się jak działa klimatronik w oplach. Konkretnie chodzi mi czy sprężarka klimy działa cały czas czy wyłącza się po osiągnięciu zadanej temperatury, czy może pracuje cały czas a klapy ciepłego powietrza się otwierają?
Mam klimę manualną i tak się zastanawiałem nad zamontowaniem prostego układu do sterowania sprężarką.
sprężarka chodzi cały czas (jeśli temp na zewnątrz wyższa od temp wewnątrz), chyba że ją sam wyłączysz, manualna klima też ma regulację temperatury, włączasz klimę i dajesz nawiew na ciepło, dużo ludzi o tym nie wie i się mrozi na maksa,
sterowanie włączaniem i wyłączaniem sprężarki trochę mija się z celem, bo będzie śmierdziało piwnicą po każdym wyłączeniu się sprężarki, a i sprzęgło sprężarki tego długo nie wytrzyma
a ja mam pytanie odnośnie klimy. Włączając AUTO muszę mieć ustawiony obieg powietrza w środku
??? Bo jak nie mam tego ustawionego to mi się nie włącza wiatrak. Mam zafire ////2003r. 1,8 125km
aha a jeżeli wiatrak sie tylko załącza wtedy gdy mam obieg włączony a jak jest wyłączony to sie nie włączy t znaczy że jest coś nie halloooo....??? Mam tylko jeden wiatrak który odpowiada za chłodzenie.