Problemy z użytkowaniem alarmów fabr., montowanych dodatkowo
Problemy z użytkowaniem alarmów fabr., montowanych dodatkowo
Witam wszystkich właśnie przymierzam się do założenia alarmu w mojej ZB i z tąd moje pytanko czy może macie jakieś doświadczenia w tym kierunku tzn. jaki alarm ?? jakie przewody i gdzie się znajdują ?? no i co ciąć jako dodatkowe odcięcie ?? Zafira b 2005
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 16:32 przez Kocur_001, łącznie zmieniany 1 raz.
Więc tak
Nie wybierałem alarmu, znajomy wybrał za mnie .
Zakładał mi już trzeci alarm i w żadnym aucie nie miałem żadnych problemów.
Najbardziej podoba mi się to że sam domyka szyby (oczywiście elektryczne ) i sterujesz nim z kluczyka scyzoryka. Żadnych dodatkowych pilotów.
Alarm kosztował mnie 850zł.
W cenie był
-montaż
-odcięcie zapłonu
-czujniki maska, klapa i środek auta
jak dozbieram troszkę kasy ~150zł to dorzucę czujnik (jakiś mikroprocesor chyba), który sprawdza przechył auta np. przy próbie wciągnięcia na lawetę albo odkręcania kół.
Co do antynapadu to czytałem że jest zabroniony w UE..
obadajcie te linki:
Opis alarmu i jego możliwości: http://www.seo-alarmy.pl/products.php?id=10
Wypowiedzi na elektrodzie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic432999.html
Nie wybierałem alarmu, znajomy wybrał za mnie .
Zakładał mi już trzeci alarm i w żadnym aucie nie miałem żadnych problemów.
Najbardziej podoba mi się to że sam domyka szyby (oczywiście elektryczne ) i sterujesz nim z kluczyka scyzoryka. Żadnych dodatkowych pilotów.
Alarm kosztował mnie 850zł.
W cenie był
-montaż
-odcięcie zapłonu
-czujniki maska, klapa i środek auta
jak dozbieram troszkę kasy ~150zł to dorzucę czujnik (jakiś mikroprocesor chyba), który sprawdza przechył auta np. przy próbie wciągnięcia na lawetę albo odkręcania kół.
Co do antynapadu to czytałem że jest zabroniony w UE..
obadajcie te linki:
Opis alarmu i jego możliwości: http://www.seo-alarmy.pl/products.php?id=10
Wypowiedzi na elektrodzie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic432999.html
No i alarm zamontowany cały dzień roboty ale efekt zadowalający
zamontowałem takie coś stronka firmowa plus ultra dźwięki i syrenę.
Alarm ma odcięcie zapłonu domykanie szyb.
Problem mam tylko z podłączeniem impulsu zamknij tzn. alarm po przypadkowym otworzeniu pilotem sam uzbraja się po 30 sec. ale centralnego nie zamyka (niema strachu samochód robi to po około 5min )
zamontowałem takie coś stronka firmowa plus ultra dźwięki i syrenę.
Alarm ma odcięcie zapłonu domykanie szyb.
Problem mam tylko z podłączeniem impulsu zamknij tzn. alarm po przypadkowym otworzeniu pilotem sam uzbraja się po 30 sec. ale centralnego nie zamyka (niema strachu samochód robi to po około 5min )
Witam, moja zafirka juz miała zamontowany w ASO we Włoszech alarm..o którym nie mam zielonego pojecia. Na desce jest taki charakterystyczny guzik wraz z diodą led i i przyciskiem do awaryjnej dezaktywacji alarmu...tylko własnie totalnie nie wiem co i jak. Podobno to alarm firmy Cobra. czy ktos z was ma cos takiego? Czy ktos ma instrukcje obsługi?
Uploaded with ImageShack.us
Dzis odłaczyłem akulmulator i teraz alarm daje jakies sygnały ostrzegawcze przy zazbrajaniu i rozbrajaniu. Wczesniej teog nie było...i w ogóle sie boję ze bede miał kiedyś niespodzianke typu odcięcie zapłonu na srodku skrzyzowania ...i co wtedy robić?
Uploaded with ImageShack.us
Dzis odłaczyłem akulmulator i teraz alarm daje jakies sygnały ostrzegawcze przy zazbrajaniu i rozbrajaniu. Wczesniej teog nie było...i w ogóle sie boję ze bede miał kiedyś niespodzianke typu odcięcie zapłonu na srodku skrzyzowania ...i co wtedy robić?
Dzwoniłem po róznych instalatorach i wszyscy byli zgodni, że jeżeli alarm daje jakieś dźwięki dopiero po 30 sekundach od zamknięcia to chce nam cos zakomunikować, np. niedomknięte jedne drzwi lub próba włamaniowa poprzednim razem. Ale u mnie wszystko domknięte….a jak pisałem historia zaczęła mieć miejsce bo odpięciu akumulatora. Wszystko zależy oczywiście od rodzaju alarmu….a nie wiadomo co ja mam…jakiś alarm wpięty do can’a przez Aso we Włoszech i papiery do tego alarmu są firmowane jako Adam Opel, czyli niby oryginalny alarm oplowski. W końcu jeden gość doszedł do wniosku że to nie jest cobra…. i że jest jeszcze jeden producent który daje takie ‘guziki’ na desce rozdzielczej…tzn meta system, a alarm daje mi znak, że była próba włamaniowa w postaci odciętego akumulatora i że ten sygnał powinien sam ustąpić po jednym lub kliku zapaleniach samochodu. I rzeczywiście po 3 dniach sygnał ustąpił. Niemniej jednak musze się udać do jakiegoś szpeca od meta system w celu potwierdzenia czy to rzeczywscie meta i ewentualnego instruktażu co i jak.
- diabolog
- Przeglądacz
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
U mnie mam zamontowany Autoalarm HPB MOP3 to jest orginalny produkt GM do CAN-a . Chciałem kupić i sam montować z allegro - koszt około 320 zł. Ale znalazłem gościa (fachowiec z opla) w tej cenie sprzedał mi nowy autoalarm z montażem. Działa z orginalny pilotem kod PIN do rozbrajania, czujniki ruchu - można je wyłączyć jak ktoś pozostaje w Zosi. A co najważniejsze wiedział gdzie i jak podłaczyć , co zdemontować. W komplecie zamontował mi zestaw głosnomówiący.
Zastawa 1100p 55KM; Daewoo lanos 1,5 16V 100KM; ZB 1,9 CDTi 150KM; a co potem ????
Koledzy jak sprawdzić czy mam w samochodzie fabryczny autoalarm. Przy zamykaniu i otwieraniu mrugają kierunkowskazy oraz przy zamykaniu zapala sie na kilkanaście sekund czerwona dioda w aucie.