Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam, jakie moga byc objawy w przypadku braku pierwszej sondy lub jej odlaczeniu, biorac pod uwage ze aktualnie sonda jest uszkodzona i wystepuja szarpania itp.
skibimac, jest tylko jedna sonda w x18xe1... wpierw zaproponuje Ci byś sprawdził kolory kabli jakie są w w sondzie jak masz jeden czerwony to masz złą sondę musi być szary kabelek, co do szarpania to może być wiele powodów i nie tylko związany z sondą
co do kolorow to jest zolty i chyba bialy, szary i czarny, wnioskuje ze to moze sonda bo bylem kilka razy na diagnostyce kompem i pokazuje blad sondy, lub uskodzenie sondy, a za kazdym razem jak bylem to blad kasowali a po chwili i tak zaswiecil sie silniczek, ktos kiedys mi podpowiedzial zeby przeczyscic jeszcze przepustnice
to masz prawidłową sonde... takie błędy mogą tez pokazywać, że przepływomierz siada, ja czyściłem przepustnicę i nie wiele mi to dało, lecz jednak pamiętaj o uszczelce miedzy kolektorem ssącym a przepustnicą bądź co bądź sonda tez może być walnięta
skibimac pisze:co do kolorow to jest zolty i chyba bialy, szary i czarny, wnioskuje ze to moze sonda bo bylem kilka razy na diagnostyce kompem i pokazuje blad sondy, lub uskodzenie sondy, a za kazdym razem jak bylem to blad kasowali a po chwili i tak zaswiecil sie silniczek, ktos kiedys mi podpowiedzial zeby przeczyscic jeszcze przepustnice
Sprawdź jeszcze,czy nie łapie gdzieś lewego powietrza. Objaw ten,też będzie wskazywał na sondę.
Witam. Mam silnik 1.8 z 2002 roku. Są w nim dwie sondy? Mam błąd 0130, dotyczy on pierwszej sondy?
Czy tylko oryginał zalecacie? Żaden zamiennik nie jest tak dobry?
Dextero pisze:Witam. Mam silnik 1.8 z 2002 roku. Są w nim dwie sondy? Mam błąd 0130, dotyczy on pierwszej sondy?
Czy tylko oryginał zalecacie? Żaden zamiennik nie jest tak dobry?
Tak silnik z18xe ma dwie sondy za i przed katalizatorem i rekomenduje tylko nowe oryginalne sondy :>