LPG - polecane instalacje gazowe do Zafiry A_B
Moderator: Mariusz
-
Ssico
Zastanawiam się nad czymś takim Lovato smart
Z tego co widzę to w skład wchodzi
- reduktor RGJ3 lovato
- filtry
- listwa wtryskowa JP lovato
- przełącznik lovato
- sterownik lovato smart
- czujnik temperatury lovato
Ceny w mojej miejscowości to około 2 400 do 2 600.
Co o tym sądzicie, zostać przy tym czy zmienić na coś innego.
Z tego co widzę to w skład wchodzi
- reduktor RGJ3 lovato
- filtry
- listwa wtryskowa JP lovato
- przełącznik lovato
- sterownik lovato smart
- czujnik temperatury lovato
Ceny w mojej miejscowości to około 2 400 do 2 600.
Co o tym sądzicie, zostać przy tym czy zmienić na coś innego.
-
jacek76
Trochę Cię fantazja poniosła. U nas nawet za 1800 jest zrobione porządnie. Po prostu jest na tańszych komponentach , chociaż te tańsze nie znaczy że są dużo bardziej gorszewamka18 pisze:Mi nie chodziło o podcinanie tylko perfidne pocięcie dywanu(kilka nacięć w każdą stronę) na podłodze w bagażniku bo się go nie chciało demontować, wystarczyło go wyciągnąć, przykręcić butle i założyć dywan i by nic nie było widać. A na dodatek kabli też nie wszyscy lutują tylko na skrętkę po polsku bo tak łatwiej i szybciej gwarancje wytrzyma a potem jak zaśniedzieje to przynajmniej klient wróci z awarią i się go dodatkowo skroi. No i oczywiście instalacja kabli, węży na sztukę wciśnięta w komorę silnika wszystko luźne i się wala bo parę opasek to za duży koszt. Tak wyglądają instalacje u tych co robią taniej.
Ja u siebie w zafirze widzę tylko wtryskiwacze reszta tak sprytnie pochowana że tylko sprawne oko wszystko znajdzie.
Opasek się nie żałuje , lutuje się wszystko i nic się nie wala bo szkoda czasu na poprawki
A z tym chowaniem , to bym polemizował. Fajnie kiedy nic nie widać w przypadku kiedy się jeździ z otwartą maską. Ale kto jeździ z otwartą maską? Ale jeśli chodzi o serwisowanie , to lepiej kiedy wszystko jest na wierzchu
-
shadoworg
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Wszędzie gdzie się orientowałem na tamten czas polecali BRC a że w astrze mam też coś z tej firmy dokładnie BLOSa co w jej przypadku działa pięknie choć nikt go nie chce regulować a nawet twierdzą że to dziadostwo ja latam 7 lat i chodzi. A co do ceny może i by dało rade taniej ale jeszcze kwestia była opinii.
A co do otwartej maski to może i się nie jeździ z otwartą ale lubię sprawdzić czy jest pod nią wszystko ok i widzieć ład i porządeka i od czasu do czasu się pochwalić w końcu to OPC, a serwis to zależy kto na to patrzy dla mnie ma być ładnie i schludnie a oni jak założyli to i przegląd oraz naprawy też zrobią. Bo nie jedni założą ale serwisować już nie chcą .
A co do otwartej maski to może i się nie jeździ z otwartą ale lubię sprawdzić czy jest pod nią wszystko ok i widzieć ład i porządeka i od czasu do czasu się pochwalić w końcu to OPC, a serwis to zależy kto na to patrzy dla mnie ma być ładnie i schludnie a oni jak założyli to i przegląd oraz naprawy też zrobią. Bo nie jedni założą ale serwisować już nie chcą .
-
Ssico
Podaj mi namiary, zobaczę gdzie to jest. Bo po miejscowości widzę Jaroszów, a to spory kawałek tuż obok Wrocławia.shadoworg pisze:Lovato polecam sam przeszedłem z staga na lovato
P.S niedaleko mojej miejscowości jest warsztat który od lat -nastu instaluje gaz i goście znają się na rzeczy dzięki nim przeszedłem na Lovato i nie żałuje
Każdy twierdzi, że jak nie jest jego to jest dziadostwo, a jak jego to mistrz w wykonaniu.Wszędzie gdzie się orientowałem na tamten czas polecali BRC a że w astrze mam też coś z tej firmy dokładnie BLOSa co w jej przypadku działa pięknie choć nikt go nie chce regulować a nawet twierdzą że to dziadostwo ja latam 7 lat i chodzi.
Dla takich to ja mam
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja zakładałem Lovato tu: http://www.stacjakontroli.com/
-
Ssico
-
jacek76
Spoko. Podrzucę linka koledze z suwałk . Na pewno ich odwiedzi :lol:shadoworg pisze:http://www.autogaz.swidnica.pl/
-
Ssico
Nie rozklejaj mnie, poszukaj na stronie producenta. Przecież wielu firmowców udziela informacji o warsztatach, chcesz mnie zadziwić czy rozbawić takim wpisem ?jacek76 pisze:Spoko. Podrzucę linka koledze z suwałk . Na pewno ich odwiedzishadoworg pisze:http://www.autogaz.swidnica.pl/
Rozmawiałem z mechanikiem, brc wydało nową instalację 36. Podobno jest lepsze od brc 24 i szczerze powiem, że nie wiem czy to dobry pomysł. Myślę też jeszcze nad lovato. Ceny są podobne.Wszędzie gdzie się orientowałem na tamten czas polecali BRC ,a że w astrze mam też coś z tej firmy dokładnie BLOSa co w jej przypadku działa pięknie choć nikt go nie chce regulować a nawet twierdzą że to dziadostwo ja latam 7 lat i chodzi.
Chociaż w warsztacie bardziej mnie namawiano na brc.
-
jacek76
Bardzo dobra elektronika. Do Twojego auta zupełnie zbędna, bo z opcji dodatkowych dostępnych w sterowniku nikt nigdy nie skorzysta. Isa2 to pic na wodę, karzesz to wylaczyc potygodniu. Lepsza opcja bedzie sprawdzony 4eco lub plus.aliass pisze:w Pietek 7 sierpinia oddaje autko do zagazowania.. założą instalacje STAG 300 iso2 ktora sie sama dopasowuje do auta... Czy ktos znający sie na temacie moze opisac tą instalacje?