[A] Głośniczki wysokotonowe tył
Moderator: Sebu$
[A] Głośniczki wysokotonowe tył
Witam! mam problem w mojej zafirce nie chodzą głośniczki tylnie wysokotonowe czy orginalnie były tam montowane głośniczki ?? Jak tam to jaka może być przyczyna ich nie grania
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 11:00 przez rybzone, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie nie było wysokotonowych głośników ale w drzwiach przednich.Pewno w którymś warsztaciku ktoś miał lepkie ręce.Do mojej zośki pasowały idealnie te z astry-dokupiłem na allegro po 10pln za szt.
uwaga na ściąganie maskownicy.Jest ona zarazem uchwytem do głośniczka.Ja miałem w drzwiach przednich połamane tzn są trzy dynksy co mają trzymać ten głośnik a były dwa bo ten jeden jakiś łoś wyłamał jak wyciągał na siłę maskownicę.Przez to po zamontowaniu głośnika w drzwiach wpadał do środka.Musiałem pokleić i jest git bo ładnie cykają już wszystkie 4
Te zaślepki podważa się delikatnie wkrętakiem o ile pamiętam w jednym miejscu-trzeba wyczuć.Tak samo tylko w jednym położeniu wskoczą na swoje miejsce przy montaży-a jak na siłę to na bank połamany dynks i .....
pozdr
uwaga na ściąganie maskownicy.Jest ona zarazem uchwytem do głośniczka.Ja miałem w drzwiach przednich połamane tzn są trzy dynksy co mają trzymać ten głośnik a były dwa bo ten jeden jakiś łoś wyłamał jak wyciągał na siłę maskownicę.Przez to po zamontowaniu głośnika w drzwiach wpadał do środka.Musiałem pokleić i jest git bo ładnie cykają już wszystkie 4
Te zaślepki podważa się delikatnie wkrętakiem o ile pamiętam w jednym miejscu-trzeba wyczuć.Tak samo tylko w jednym położeniu wskoczą na swoje miejsce przy montaży-a jak na siłę to na bank połamany dynks i .....
pozdr
U mnie nie grały w prawych tylnych, oprócz tego nie działała szyba i rozładowywał mi się po jednym dniu akumulator. Po rozbebeszeniu tapicerki nic nie stwierdziłem. Dopiero jak się dobrałem do przejścia między drzwiami a słupkiem to tam były chyba 4 kable przetarte (podobno częsta dolegliwość zafirek) po paru migicznych sztuczkach udało mi się to wszystko połaczyć i teraz śmiga.