UBEZPIECZENIE do Zafiry - jakie, gdzie?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
cbm80

#16 Post autor: cbm80 »

Podajecie kwoty w sumie za OC+AC albo za samo AC, a przeciez zalezy ono glownie od zadeklarowanej kwoty max. - bez podanie tejze jakiekolwiek porownania nie maja sensu.
Bo wiadomo, ze jak ktos poda wartosc Zafiry 18000 to zaplaci duzo mniej niz ten kto poda 40000.

4karol

#17 Post autor: 4karol »

2.000 za AC+OC+NW+Assiast

Wartość auta 61.000

60% zniżek, 0% udziału własnego w kradzieży, naprawy serwisowe

Wysokość opłaty jest MAŁO obiektywna ponieważ zależy ona od wartości auta oraz od miejsca zamieszkania (np drożej w Warszawie niż na Mazurach)

fiodork

#18 Post autor: fiodork »

4karol pisze: 2.000 za AC+OC+NW+Assiast
Wartość auta 61.000
witam.

pisales ze to auto z 2005 roku.
to skad wartość 61000 PLN?

pozdrawiam

cbm80

#19 Post autor: cbm80 »

Obawiam sie, ze wartosc mozna wpisac dowolna z pewnego zakresu.
Gorzej, bo, jak mnie uswiadomil kolega dejna, takie PZU i tak wyplaci odszkodowanie wg wlasnego uznania i wlasnej wyceny. Jesli jest to ogolna zasada u wszystkich ubezpieczycieli to nie oplaca sie przeplacac na rzecz wiekszej kwoty skoro nigdy sie jej nie uzyska. Czyli trzeba sie pytac ile max. moga oddac w razie kradziezy lub kasacji pojazdu i taka kwote wpisywac. Chociaz z drugiej strony jest to bandytyzm w bialy dzien, bo jesli deklaruje kwote np. 61000 to tyle powinienem wymagac w razie szkody calkowitej.

A ubezpieczenie faktycznie zalezy od wielu czynnikow:
- OC glownie od miejsca rejestracji (nie mylic z zamieszkaniem)
- AC od deklarowanej wartosci

Jesli sie myle to prosze uzupelnic.

Paweł

#20 Post autor: Paweł »

OC + NW w Benefii 60% zniżek 315 zł :)

mojo

#21 Post autor: mojo »

W zeszłym roku szukałem OC+AC+NW dla Zafiry z 2002 i wyszło mi najtaniej w Link4 przy maks zniżkach i to różnica dość duża w porównaniu np z PZU czy PTU gdzie miałem ubezpieczenie wcześniej ale powyżej chyba 6 lat to dodają dodatkowo tak że się nie opłaciło.
Różnice były na poziome 15-20% na korzyść Link4.
Dziś dostałem propozycje z Alianz jako pakiet przy zakupie nowego auta na 4.4% ceny. Zadzwoniłem do Link4 i mi wyliczyli na 3% wartości przy pełnym OC+AC+NW i naprawach oczywiście w serwisach autoryzowanych.
Nie wiem natomiast jak jest z ewentualnym korzystaniem z ubezpieczenia podczas szkody w Link bo całe szczęście nie musiałem korzystać:)

Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#22 Post autor: jendrek »

AXA 940zł OC+AC+NNW bez udziału własnego
umowę zawierałem w marcu 2009 zafira 2000r 1.8 125KM
Moje wcześniejsze ubezpieczenia 60% tylko OC.
:lol:

cbm80

#23 Post autor: cbm80 »

Nic nie piszesz gdzie i na jaka kwote. Bo to zasadnicza roznica, czy podasz 22000 czy 42000.

Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#24 Post autor: jendrek »

Łódzkie ,wykupywałem pakiet i cena na jaką została ubezpieczana ZOSIA pochodziła z eurotax-u o ile pamiętam było to 21.300 zł

Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

MTU - 60% zniżek
OC + NW
350 zł na rok

skurek7

#26 Post autor: skurek7 »

Link4 - 60% zniżek
AC + OC + NW
2362 zł

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#27 Post autor: Lorry »

skurek7, drogo Cie w tym Linku podliczyli. Tam jednak wcale tak tanio nie jest :>

skurek7

#28 Post autor: skurek7 »

no troszkę... przeglądałem parę ofert (PZU, HDI, Generali, PTK, Warta i jakieś jeszcze ale nie axa i liberty) i ta w linku była najtańsza reszta to od 3000 wychodziła
samochód jest na rodzica oczywiście a za mnie jako współwłaściciela skasowali
tylko ze prawko mam ok 1,5r no i 22 lata wiec się nie łapię jeszcze w ich progi 24lata i jakieś tam jeszcze..

w axa teraz na www wyliczyło mi ~2700
w liberty wyszło 7 843,37zł albo ja coś źle musiałem wpisać :shock:

71wujas

#29 Post autor: 71wujas »

Ja jeszcze zosi nie muszę ubezpieczać :D, ale sprawdziłbym w PZM, poprzednie auta tam ubezpieczałem i wychodziło zaskakująco tanio.

skurek7

#30 Post autor: skurek7 »

wlasnie PZM nie PTK :mrgreen:

w jakimś towarzystwie dostałem ofertę ze gdybym ubezpieczył jeszcze dom za 100zl to na samochód dostał bym zniżkę 200zl :lol: ale wszystko wychodziło ~3700

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”