Jaki typ sprężarki
Moderator: Sebu$
Jaki typ sprężarki
Witam. Kupiłem Zafirę z silnikiem 2.0DI 16V silnik X20DTL rok2000. Klima manualna i oczywiście nie działa. Chłodnica ok. Okazało się, że sprężarka do wymiany. Pytanie moje: Mogę kupić sprężarkę od astry II z tym samym silnikiem 2.0DTL ale czy będzie pasowac ??? Nie znam się więc proszę o radę. Pozdrawiam
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
na sprężarce jak jest oryginalna to powinien być na naklejce oznaczenie np. WX, WG, SW oznaczeń jest wiele w ten sposób można łatwo rozpoznać czy to jest ta sama sprężarka nie do końca jest powiedziane że musi być zafira czy astra bo z obu mogą pasować nawet nie musi być ta sama pojemność bo osobiście przerabiałem to u ojca miał silnik 1.6 16v CNG a ja mam 2.0T a sprężarki mają to samo oznaczenie SW.
Propozycja z doświadczenia kup regenerowaną za 400-500zl i masz gwarancje i prawie pewność że będzie chodzić niż używkie za 150-200zł która nie wiadomo czy chodzi a nawet jeśli ktoś ci da gwarancje to jak nie będzie chodzić tak jak powinna to ci ją i przyjmie ale ty dwa razy zapłacisz za wymianę oraz napełnienie (oby się zakończyło na dwóch razach) no chyba że masz pewność że chodzi bo widziałeś jak pracuje.
Propozycja z doświadczenia kup regenerowaną za 400-500zl i masz gwarancje i prawie pewność że będzie chodzić niż używkie za 150-200zł która nie wiadomo czy chodzi a nawet jeśli ktoś ci da gwarancje to jak nie będzie chodzić tak jak powinna to ci ją i przyjmie ale ty dwa razy zapłacisz za wymianę oraz napełnienie (oby się zakończyło na dwóch razach) no chyba że masz pewność że chodzi bo widziałeś jak pracuje.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2015, 12:54 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.