[B] - DzidekGb - 1.8 BENZYNA , SPORT/SRI , 140 KM 2006/2007
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
Nowe stare a jak cieszy....
Jako że będzie tył zderzak i kominy z OPC to muszę się pozbyć koła zapasowego wraz z koszem.
Jedyne rozsądne wyjście to kompresor GM z reszta ustrojstwa - przetestowany...działa jak należy
................................................................................................................................................
Jak ktoś reflektuje na kompletny zapas struktóra 16 i kosz to jest do brania na początku sierpnia na Śląsku
Jako że będzie tył zderzak i kominy z OPC to muszę się pozbyć koła zapasowego wraz z koszem.
Jedyne rozsądne wyjście to kompresor GM z reszta ustrojstwa - przetestowany...działa jak należy
................................................................................................................................................
Jak ktoś reflektuje na kompletny zapas struktóra 16 i kosz to jest do brania na początku sierpnia na Śląsku
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
No popatrz umknęło mi to gdzieś, że ty już masz 19" na aucie
wygląda zacnie jak tylko opc line będzie na miejscu będzie malinka
wygląda zacnie jak tylko opc line będzie na miejscu będzie malinka
Ostatnio zmieniony 05 lip 2015, 06:28 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
- DzidekGb
- Bywalec
Relacja z tegorocznego urlopu
Na początku wyglądało to tak - po przejechaniu 20 kilometrów w stronę portu promowego Dover
......................................................................................................................................................
W sumie przez trzy tygodnie auto zrobiło grubo ponad 10.000 kilometrów w tym 13 mil na lawecie z powrotem do warsztatu celem wymiany pięciocentymetrowego węża w układzie chłodzenia
Operacja trwała pół godziny a ile nerwów mnie to kosztowało to się nie da obliczyć w żaden sposób.
Bezcenne wrażenia jak się stoi na poboczy autostrady M3 i zastanawia co dalej zrobić.
Już wieżę że auta mają duszę bo moje dało mi do zrozumienia że coś jest nie tak pod domem a nie gdzieś w Niemczech czy górach Chorwacji....
Na początku wyglądało to tak - po przejechaniu 20 kilometrów w stronę portu promowego Dover
......................................................................................................................................................
W sumie przez trzy tygodnie auto zrobiło grubo ponad 10.000 kilometrów w tym 13 mil na lawecie z powrotem do warsztatu celem wymiany pięciocentymetrowego węża w układzie chłodzenia
Operacja trwała pół godziny a ile nerwów mnie to kosztowało to się nie da obliczyć w żaden sposób.
Bezcenne wrażenia jak się stoi na poboczy autostrady M3 i zastanawia co dalej zrobić.
Już wieżę że auta mają duszę bo moje dało mi do zrozumienia że coś jest nie tak pod domem a nie gdzieś w Niemczech czy górach Chorwacji....
Ostatnio zmieniony 18 sie 2015, 07:54 przez DzidekGb, łącznie zmieniany 1 raz.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Ja cały czas tak twierdzeDzidekGb pisze: Już wieżę że auta mają duszę .
Po bezawaryjnej jeździe trzeba poklepać Zośkę i pochwalić, a jak ma fochy to trzeba wysłuchać i naprawić
- DzidekGb
- Bywalec
...no to dostała w nagrodę :chabretti pisze:Po bezawaryjnej jeździe trzeba poklepać Zośkę i pochwalić, a jak ma fochy to trzeba wysłuchać i naprawić
- nowy rozrząd Gates
- pompa wody HEPU
- koła zmiennych faz rozrządu GM
- nowy termostat GM
- nowe węże układu chłodzenia GM
- pomalowane zderzaki , progi i brewki
- założony i odpalony tempomat
- zmiana konsoli na piano i radio na CD30 mp3
- kolorowy duży wyświetlacz
- zegary z sportowej VXR
- felgi 18 OPC line
- siedzenia przód i tył pół skóra ( ekologiczna )
- nowy olej do skrzyni Milers Oils
- nowy płyn do wspomagania SLIC 50
- nowy olej do silnika Milers Oils Nanodrive
Mam nadzieje że jej wystarczy na jakiś czas
Ostatnio zmieniony 19 sie 2015, 07:51 przez DzidekGb, łącznie zmieniany 2 razy.