Robiłem tam dwa auta i jestem zadowolony
Zafira - 450zł.
Scenic II - 450zł.
Robią w 3 godziny.
Moderator: Mariusz
Nie jestem pewien, ale na szybach bocznych za kierowcą i szybie tylnej atesty nie są potrzebne. Inaczej sprawa się ma z szybą czołową i szybami bocznymi kierowcy i pasażera. Tam przepisy regulują przepuszczalność światła i nawet atesty nie pomogą jeśli jest ona zbyt niska.SD72 pisze: 02 lut 2018, 14:15 A co z atestowym numerem, u mnie jest naniesiony na foli kazdej przyciemnionej szyby
Spróbuj sam ja próbowałem też tak myślałem ze to proste po 4 godzinach próby oklejenia szyby w III rzędzie dałem sobie spokój ja bardziej myślałem o kupieniu używanych przyciemnianych ale to nie temat do tegopaweldm pisze: 02 lut 2018, 12:20 Nie zastanawialiście się, by to zrobić samemu. Ja robię sam ale tylko boczne szyby. Tył wymaga więcej doświadczenia. 5 stów to mi wystarcza na 10 samochodów. Na foli jest zazwyczaj instrukcja. Z własnego doświadczenia nie polecam elektrostatycznych. Rolkę foli kupicie za 30-50 zł, to nie wielki wydatek, można spróbować samemu. Najlepiej naukę zacząć od ostatnich bocznych okien. Przykłada się folię od zewnątrz do okna i wycina na wymiar z zakładką ok 1cm. Myjemy okno. Spryskujemy je wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń, tylko bez balsamu oraz przy odklejaniu foli ochronne folię. Przykładamy do okna ustawiamy i następnie raflą wyciskamy wodę. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, kto pomoże przytrzymać. Osobiście najczęściej robię to sam. Napewno na YT znajdziecie jakiś film.
Powodzenia.