Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JaGoDkA pisze:Na chlopski rozum to mysle ze spryskiwacz moze sie nie chowac bo naprzyklad jakis brud, piach podszedl... ale czy mam racje? jak to sprawdzic??
I ja miałem taką przypadłość - pomogło częstsze używanie sprysków a nawet ręczne poruszanie. Broń Boże stosowanie dziwnych sposobów - typu odkamieniacz. Gdzieś wyczytałem, że przyczyną jest osad od płynu i cudownym lekarstwem jest użycie odkamieniacza spożywczego. No i zrobiłem to - dobrze, że udało mi się to gó...o zmyć z samochodu...
Lorry pisze:Wiem że tycik na III OZZKP też miał nie chowający się spryskiwacz, "pomógł" mu i przy następnym użyciu już chyba działało
Ja mu tak pomagam od czasu do czasu Wszystko z tego, że Zosia miała kiedyś przygodę z lewego przodu, zapewne jest cos źle zmontowane i zaślepka haczy o zderzak.
U mnie spryskiwacze działają przy wałczonych światłach i jak dłużej przytrzymam. Ale maj trochę dziwne zachowanie bo spryskaniu nie dopiero po jakimś czasie się znowu włączają. Raz w czasie mrozów wysunęły się i tak zostały. Musiały potem odtajać w garażu
A orientujecie się, czy można funkcję spryskiwaczy reflektorów dezaktywować op-comem?
U mnie nawet jak światła są włączone, to spryskiwacze się nie wysuwają.
Słychać jak pompka działa przez 1-2 sekundy i dalej nic się nie dzieje.
Jak pompkę podłączyć na krótko, to spryskiwacze działają jak należy.
Ja dopiero poznaje swoje autko. Dzisiaj wlalem plyn do spryskiwacza i okazalo sie, ze ucieka mi w okolicy prawego przedniego reflektora. Dodatkowo nie dzialaja mi spryskiwacze na reflektory (ewentualnie nie potrafie ich wlaczyc). Ktos moze wiedziec co tam sie u mnie moze dziac?
Witam mam spryskiwacze reflektorów które nie działają a właściwie same spryskiwacze działają bo jak połączyłam na krótko do wtyczki to działają jednak jak wtyczka jest normalnie podpięta do gniazda to wtedy już nie działa patrzyłem i nie ma prądu w gnieździe bezpiecznik niby jest ok co może być nie tak ? Spryskiwacze powinny się włączać razem z przednią szybą i włączonych światłach tak ? Czy istnieje możliwość że są one wyłączone przy pomocy komputera ?