[A] - skurek7 - 2.0 DTI Comfort, 101 KM, 2001
[A] - skurek7 - 2.0 DTI Comfort, 101 KM, 2001
Witam!
Na imię mam Szymon lat 22 i jestem zwykłym szarym studentem. Nie, nie musicie się bać o kanapki ;]
Do tej pory jeździłem odziedziczonym polonezem caro 1.6 GLE z 94 który stoi teraz w garażu i czeka na rozwój wydarzeń. Ale o zafirze miałem więc...
Moja zafira to tak na prawdę nic specjalnego ot taki szary seryjny przeciętniaczek mający służyć rodzinie (a jak na razie służy głównie mi). Auto sprowadzane z Holandii z przebiegiem 177440. Pierwszego dnia wymieniono filtry: oleju, powietrza i sam olej. Dalej w kolejności są wszystkie tarcze i klocki hamulcowe a zaraz potem chłodnica/skraplacz od klimy. Potem z tych mniej ważnych planuje przyciemnić tylne szyby, wymienić radio i teleport GSM oraz może oddać maskę do lakiernika (są na niej odpryski lakieru po kamieniach na razie zamalowane lakierem) ale to się jeszcze zobaczy..
Rocznik: 2001 r. wersja Comfort
Silnik: 2.0 DTi 16V - LD1
Lakier: Brązowy metalik
Wyposażenie podstawowe czyli elektryczne lusterka i przednie szyby, tempomat, klimatyzacja, podgrzewane lusterka, no i komputer też jakiś tam jest
Wybaczcie że zdjęcia jeszcze z aukcji ale nowych nie robiłem
Pozdrawiam Szymon!
Na imię mam Szymon lat 22 i jestem zwykłym szarym studentem. Nie, nie musicie się bać o kanapki ;]
Do tej pory jeździłem odziedziczonym polonezem caro 1.6 GLE z 94 który stoi teraz w garażu i czeka na rozwój wydarzeń. Ale o zafirze miałem więc...
Moja zafira to tak na prawdę nic specjalnego ot taki szary seryjny przeciętniaczek mający służyć rodzinie (a jak na razie służy głównie mi). Auto sprowadzane z Holandii z przebiegiem 177440. Pierwszego dnia wymieniono filtry: oleju, powietrza i sam olej. Dalej w kolejności są wszystkie tarcze i klocki hamulcowe a zaraz potem chłodnica/skraplacz od klimy. Potem z tych mniej ważnych planuje przyciemnić tylne szyby, wymienić radio i teleport GSM oraz może oddać maskę do lakiernika (są na niej odpryski lakieru po kamieniach na razie zamalowane lakierem) ale to się jeszcze zobaczy..
Rocznik: 2001 r. wersja Comfort
Silnik: 2.0 DTi 16V - LD1
Lakier: Brązowy metalik
Wyposażenie podstawowe czyli elektryczne lusterka i przednie szyby, tempomat, klimatyzacja, podgrzewane lusterka, no i komputer też jakiś tam jest
Wybaczcie że zdjęcia jeszcze z aukcji ale nowych nie robiłem
Pozdrawiam Szymon!
Ostatnio zmieniony 28 paź 2010, 16:08 przez skurek7, łącznie zmieniany 1 raz.
to powiem tak, mam Zafirke w podobnym stanie (licznik, rok, wyposażenie) i z tego samego kraju klima kaput (w planach zrobienie jej) a co do stanu licznika to na pewno mam cofnięty, niby silnik ładnie pracuje i nie ma problemów, ale wewnętrzne ślady wskazują na to że ktoś sporo km objeździł do tego maska była malowana, bo na kloszach i błotnikach małe odpryski od kamieni a maska gładka no a co do języka to znalazłem tłumaczenia wszystkich komunikatów i się przyzwyczaiłem, ale chyba sobie niebawem zmienię na polski będąc w gdańsku (ponoć chłopaki na Zaspie robią to za 50zł - w olsztynie w ASO 160...)
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
pedały wytarte... (norma ) ale kierownica i poducha w ładnym stanie...
ciekawy kolorek;)
oby służyła jak najlepiej...
odp.: żeby dużo koleżanek sie zmieścilo
ciekawy kolorek;)
oby służyła jak najlepiej...
poco studentowi takie duze auto? (tak mnie pytają)skurek7 pisze:jestem zwykłym szarym studentem
odp.: żeby dużo koleżanek sie zmieścilo
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
tez mam odpryski ale zamalowali to takimś jakimś wynalazkiem co wygląda jak te urządzenia z pędzlami i farbą co kobity pazury malują... no i na szybie mam jeszcze pare małych pajączkówrzadki pisze:do tego maska była malowana, bo na kloszach i błotnikach małe odpryski od kamieni a maska gładka
jedni wożą koleżanki a jeszcze inni głośniki niskotonoweBajBus pisze:ciekawy kolorek;)
odp.: żeby dużo koleżanek się zmieściło
(nie obrażając nikogo )
ja preferuje to pierwsze
a jeśli chodzi o porządek to mam zawsze czystą przy gaśnicy ;]
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
Ładna zafirka, podoba mi się kolorek
dobry bo brudu w miare nie widać, tak jak na srebrnym ;d
ale z radiem fabrycznym wygladałoby nieco fajniej, bo by mid działał normalnie a nie zostawała pusta dziura.
cóż więcej ?
wielu kilometrów życze. !
a co do duzego auta. zgadzam się, kolezanki się idealnie w nim wozi.
no i deski snowboardowe w zimie, jak ktoś lubi.
Pozdrawiam !
dobry bo brudu w miare nie widać, tak jak na srebrnym ;d
ale z radiem fabrycznym wygladałoby nieco fajniej, bo by mid działał normalnie a nie zostawała pusta dziura.
cóż więcej ?
wielu kilometrów życze. !
a co do duzego auta. zgadzam się, kolezanki się idealnie w nim wozi.
no i deski snowboardowe w zimie, jak ktoś lubi.
Pozdrawiam !
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!
it's forfit śwagier!
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
sorki za OT
na to jest patent;) może nie do konca normalnie ale nie będzie pustego miejsca tylko będzie date pokazywał... trzeba przeciąć kabel sygnalowy idący od radia do mida;) (chyba niebieski, w vb tak miałem zrobione)scaniairizar pisze:bo by mid działał normalnie a nie zostawała pusta dziura
- scaniairizar
- Mieszkaniec
- Model:
albo kajaki w latono i deski snowboardowe w zimie, jak ktoś lubi.
wyczytałem właśnie ze można podłączyć radio do panelu sterowania w kierownicy i pod wyświetlacz kupując jakaś tam przejściówkę i cieszyć się nie pustym miejscemoczywiście, moze mi racje przyznasz, ze ta deska rozdzielcza poprostu pasuje do radia fabrycznego
bawił się może ktoś w to?
http://forum.opel24.com/printview.php?t=85&start=0
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
ja miałem taki patent w vektrze zrobiony tyle że interfejs był do samego sterowania z kiery bo niestety do mojej alpiny nie było takiego co by wyświetlał coś jeszcze na tid'zie... ale tak jak pisałem wcześniej uciąłem kabelek przy kostce iso i wyświetlała mi sie na tidzie data, ale nie świeciło podświetlanie guzików na kierce, ale idąc dalej i ciachając kabelek przy tidzie podświetlanie będzie działało i na tidzie/midzie będzie data w pustym miejscu...skurek7 pisze:bawił się może ktoś w to?
skurek7, Furka fajna podobna do mojej w standardzie tylko ja mam ten najgorszy tid mid czy bit nie wiem jak się nazywa a ty masz ten lepsiejszy. Fajnie że jest jeszcze jakiś młody zafirowicz myślałem że jestem najmłodszy
Zauważyłem ze masz roletę założoną mało osób wie ale można ją schować za 3 rząd siedzeń wystarczy wyciągnąć klapki od schowków na gaśnice.
Pozdrawiam Kamil
Zauważyłem ze masz roletę założoną mało osób wie ale można ją schować za 3 rząd siedzeń wystarczy wyciągnąć klapki od schowków na gaśnice.
Pozdrawiam Kamil
zdjęcia są robione przez dealera i nie zdjął po prostu
wiem ze można to jakoś tam wsadzić ale ja 3ciego rzędu jeszcze nie rozkładałem (no chyba ze do czyszczenia) ;] zakupy głownie wożę, no i nie lubię jak ktoś gapi mi się do środka :p
ja mam mida, Ty chyba tida, o bita nie słyszałem.
a tak z ciekawości wpisując w google grafika "opel zafira mid tid" wyskakują 2 fotki mej zosi w środku i białe zegary BajBusa
wiem ze można to jakoś tam wsadzić ale ja 3ciego rzędu jeszcze nie rozkładałem (no chyba ze do czyszczenia) ;] zakupy głownie wożę, no i nie lubię jak ktoś gapi mi się do środka :p
ja mam mida, Ty chyba tida, o bita nie słyszałem.
a tak z ciekawości wpisując w google grafika "opel zafira mid tid" wyskakują 2 fotki mej zosi w środku i białe zegary BajBusa
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Z tym bym się nie zgodził, choc lepszy niż czarny.scaniairizar pisze:dobry bo brudu w miare nie widać, tak jak na srebrnym ;d