Wymiana żarówek podswietlenia prędkościomierza,obrotom..itp
Moderator: Sebu$
-
wendi1
Wymiana żarówek podswietlenia prędkościomierza,obrotom..itp
Witam chciałbym się zapytać was czy ktoś wymieniał już żaróweczki na te z innym kolorem do podświetlenia kokpitu lub diodowe, czy jest to ciężkie do zrobienia -- ściągnięcie obudowy aby wymienić je?
dzieki i pozdr.
dzieki i pozdr.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 09:26 przez wendi1, łącznie zmieniany 2 razy.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kolego wendi1, nie zadałeś sobie trudu, żeby poszukać na forum - najwięcej roboty jest z dostaniem się do zestawu wskaźników i wyświetlacza. Tu masz opis co trzeba zrobić demontując deskę rozdzielczą http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132 (niestety część zdjęć już się nie wyświetla, jak będziesz zainteresowany, to mogę przesłać Ci plik z kompletną zawartością tego postu), a w innych miejscach znajdziesz więcej info nt, żarówek i/lub diod
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 22:29 przez MieHor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wendi1
-
BajBus
-
el_guapo
To efekt "na diodach" czy na kolorowych żarówkach? - mam dokładnie takie same zegary i zastanawiam się nad włożeniem diodek, ale jednocześnie obawiam się o równomierność podświetlenia.KOPERNIK pisze:Witam. A ja zrobiłem tak..
BTW Czy znacie sposób na zmianę wyświetlania licznika kilometrów ze świecących cyfr i czarnego tła na odwrotne - w słoneczny dzień nie widać przebiegu dziennego i całkowitego
-
KOPERNIK
el_guapo, tak to jest podświetlanie diodami a nie żarówkami..el_guapo pisze: To efekt "na diodach" czy na kolorowych żarówkach?
.
nie wiem czemu u ciebie nie widać u mnie teraz na diodach widać dość dobrze może dla tego też że diody świecą punktowo i nie rozpraszają światła....el_guapo pisze:w słoneczny dzień nie widać przebiegu dziennego i całkowitego; kiedyś w zegarkach ciekłokrystalicznych wystarczyło odwrócić taką "szybkę" na wyświetlaczu.
-
zafirakamil
-
KOPERNIK
zafirakamil pisze:a co zrobić bo mi świeci bardzo słabo podświetlenie na niebiesko w dzień to nic nie widać
powiem Ci że to taki urok tego podświetlania u mnie też w dzień nie widać tego niebieskiego ale czerwone widać w miarę.
Z tego co zakładałem swoje to nie widziałem żadnej folii i nie sądzę żeby były powlekane nią..
Może kupiłeś o mniejszej mocy????
pozdrawiam
-
BajBus
-
KOPERNIK