[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Trochę ostatnio było grzebane:
1. Guma na półosi strona pasażera oraz końcówka wachacza
2.Wymiana obudów pilotów koszt nie wielki a cieszy nawet jak nie ma auta przy mnie
3. Założenie modułu automatycznego włączania świateł. Banalnie proste a przynajmniej nie trzeba pamiętać o światłach i jaka oszczędność bo moduł 55zł a pierwszy mandat to 100zł i 2pkt
4. Założenie automatycznego domykania szyb. Ustawione na po ryglowaniu. Zdjęć brak bo tak szybko poszło że jak przypomniałęm sobie o fotce to już plastki były pozakładane
5. Ostatni nabytek z dzisiaj siłowniki maski. Po tym jak się okazało że na razie siłowników nie będzie przypomniałem sobie jak na jednym ze spotkań kolega Wojtek mówił że ma leżeć takie do ZA. Szybki kontakt i siłowniki już są u mnie. Zakładane w deszczu bo się nie chciało wjechać do garażu dlatego że montaż nie trwał dłużej niż 10 min. Wszystko idealnie pasowało.
WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WOJTKA (Wojti) za dar
1. Guma na półosi strona pasażera oraz końcówka wachacza
2.Wymiana obudów pilotów koszt nie wielki a cieszy nawet jak nie ma auta przy mnie
3. Założenie modułu automatycznego włączania świateł. Banalnie proste a przynajmniej nie trzeba pamiętać o światłach i jaka oszczędność bo moduł 55zł a pierwszy mandat to 100zł i 2pkt
4. Założenie automatycznego domykania szyb. Ustawione na po ryglowaniu. Zdjęć brak bo tak szybko poszło że jak przypomniałęm sobie o fotce to już plastki były pozakładane
5. Ostatni nabytek z dzisiaj siłowniki maski. Po tym jak się okazało że na razie siłowników nie będzie przypomniałem sobie jak na jednym ze spotkań kolega Wojtek mówił że ma leżeć takie do ZA. Szybki kontakt i siłowniki już są u mnie. Zakładane w deszczu bo się nie chciało wjechać do garażu dlatego że montaż nie trwał dłużej niż 10 min. Wszystko idealnie pasowało.
WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WOJTKA (Wojti) za dar
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
U mnie jest tak samo jak na zdjęciu - w ten sposób siłowniki działają sprawniej, ponieważ mają mniejszą masę do podnoszenia :>GOTI pisze:i zamontowane odwrotniewamka18 pisze:Zakładane w deszczu bo się nie chciało wjechać do garażu dlatego że montaż nie trwał dłużej niż 10 min.
Popatrz jak to wygląda u innych
- rafant4011
- Zafiromaniak
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Siłowniki założyłem tak jak są zamontowane te z tyłu przy klapie czyli tłoczysko do elementu podnoszonego, a po drugie na co dzień mam trochę do czynienia z siłownikami bo pracuje na sprzęcie budowlanym i przeważnie obudowa siłownika jest na dole a tłoczysko podnosi kolejny element. Może faktycznie jest to podyktowane tym że jest mniejsza waga do podnoszenia, a przy dużej wadze do dźwignięcia liczy się każdy kilogram. Siłowniki w Zosi są na tyle mocne że jeden był na granicy utrzymania maski.
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Co do siłowników to bez żadnej instrukcji też był założył obudowy siłownika na dole
Moduł do świateł tez się czaiłem na początku potem zacząłem myśleć o Ledach
ale jakoś sprawa ucichła
Wypada życzyć owocnych prac przy dopieszczaniu Zosi
Bezawaryjności i zadowolenia z autka bo jakoś jeszcze u ciebie nie pisałem jeszcze
Moduł do świateł tez się czaiłem na początku potem zacząłem myśleć o Ledach
ale jakoś sprawa ucichła
Wypada życzyć owocnych prac przy dopieszczaniu Zosi
Bezawaryjności i zadowolenia z autka bo jakoś jeszcze u ciebie nie pisałem jeszcze
Myśl samodzielnie!
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Dzisiaj przyszedł czas na nową szybę, stara była GM ale nie od niej bez paska i fotochromu, cała porysowana od piór. Zgłoszenie do ubezpieczalni o uszkodzeniu przez kamień czas oczekiwania około 8 dni. Na miejscu pokapowali się że jest inna niż powinna być ( po nr vin) i chcieli ściągnąć taką jaka jest teraz założona. Po długich negocjacjach mała dopłata z mojej strony i jest tak jak w oryginale.
Przed wymianą
Po wymianie
Przy okazji wycięta i wstawiona na nowo tylna bo pękł silikon i zaczął narożnik odchodzić
Do jutra będzie wyglądać jak żołnierz na wojnie połątana plastrami.
Przed wymianą
Po wymianie
Przy okazji wycięta i wstawiona na nowo tylna bo pękł silikon i zaczął narożnik odchodzić
Do jutra będzie wyglądać jak żołnierz na wojnie połątana plastrami.
- rafant4011
- Zafiromaniak