Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
przyszedł czas że i ja prosze o poradę
jechałem sobie dzisiaj po trasie i nagle zaczął wariować mi prędkościomierz, raz wolniej raz normalna prędkość raz zero, zjechałem na postój za chwilę odpaliłem Zośkę i jedziemy dalej może przejdzie.. no i przeszło teraz w ogóle się wskazówka nie rusza
nie działa tylko ta jedna reszta licznika działa normalnie wszystkie kontrolki i wskaźniki
co do ch%^&ry może być? nawala licznik czy jakiś przewód który idzie do prędkościomierza? gdzie szukać początku? skąd on bierze sygnał?
jeździłem przed chwilą i zaobserwowałem coś dziwnego...
na postosu wskazówka podskakuje (czasami)
w trakcie jazdy na komputerze pokazuje się spalanie w l/h a nie jak powinno w l/100km
Witam,z l/100km w l/h komputer przechodzi jak prędkośc samochodu jest około 0/h czyli sugerowałoby to że jednak coś z czujnikiem w kole a nie licznik..
To ze zuzycie pokazuje w taki sposób to normalne, bo widzi małą prędkosc i dlatego pokazuje w l/h, Zosia dopiero jak przekroczy kilkanascie km/h to pokazuje zużycie w l/100 km
A żarówka od ABS-u sprawna??
najlepiej zacznij od czujnika -oczywiście koła lewego- i tak po koleji aż fdojdziesz do licznika
Jeszcze mnie natchnęło, może któraś z mas instalacji elektrycznej twojej Zosi się poprostu rypsła, proponuje posprawdzac połączenia na aku, nadwoziu i silniku