Tego się właśnie obawiam. Tak jak wcześniej pisałem wymianę termostatu miałem na początku listopada a dwa tygodnie później okresową regulację instalacji LPG po kolejnych 15kkm. Przez kolejne ok 3 miesiące spalanie miałem na poziomie 10l na 100 km i nagle spadek spalania do ok 8,5 na 100km. I w tym miejscu zakładam dwa źródła w/w zmiany:mariusz_technik pisze:Może się coś poprzestawiało w instalacji i chodzi na ubogiej mieszance? Sprawdź, bo to nie jest dobrze dla silnika, ale musi to ktoś kumaty zobaczyć
pozytywną - wymiana termostatu i ocieplenie pogody (jednak nikt z forum nie potwierdził takiej poprawy spalania po wymianie termostatu)
negatywną: zbyt uboga mieszanka, tu z kolei instalacja jest w miarę świeżo po regulacji.
P.S.
Niem więcej w tym samym czasie co zmalało spalania pojawił się problem z wskaźnikiem ilości LPG (mruganie diod, gwałtowne zmiany we wskazaniach napełnienia butli ale to nie powinno wpływać na wielkość spalania po problem bardziej dotyczy czujnika napełnienia butli przy zaworze LPG - chyba że się mylę.