[B] Tygrysek3005 - Zafira B 2007r 1.9 cdti 120km
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
Sprawdziłeś czym to zamontować i czy są otwory w progach, gdzieś czytałem, że są lekko ukryte, ale są
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
W progach na aucie są otwory, widać delikatne zagłębienie pod zabezpieczeniem antykorozyjnym dokładnie w tych miejscach gdzie są otwory w progach. Progi od góry mocowane na klej do szyb, jest na nich rowek w którym trzeba położyć klej, a od spodu przykręcane na wkręty które mi podawałeś 4,8mm x 1,6mm. Plus po jednej sztuce na stronę plastikowych bolców z takim niby kołkiem rozporowym od przodu, kołek wchodzi w metalawy element nadwozia, i potem bolec przechodzi prze próg i nadkole łącząc wszystko do kupy. Progi juz są pomalowane w podkładzie, jutro czyszczenie progów, nowa warstwa z zabezpieczeniem antykorozyjnym a w poniedziałek montaż progów.Bodek pisze:Sprawdziłeś czym to zamontować i czy są otwory w progach, gdzieś czytałem, że są lekko ukryte, ale są
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2015, 10:39 przez Tygrysek3005, łącznie zmieniany 2 razy.
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: z18xer
Może pomoże w montażu...
Oryginalna instrukcja montażu z numerami i widok śruby i kołków które miałem do zaślepki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja dzisiaj jadę zamówić wkręty do ASO i może jutro będę działać jak Angielska pogoda będzie nie Angielska
Oryginalna instrukcja montażu z numerami i widok śruby i kołków które miałem do zaślepki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja dzisiaj jadę zamówić wkręty do ASO i może jutro będę działać jak Angielska pogoda będzie nie Angielska
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: z18xer
Byłem u siebie w ASO i nie dostałem wkrętów bo są tylko w komplecie z progami
A oryginalny wkręt do progów OPC wygląda tak :
..........................................................................................................................
Jak ktoś wie jaki to cudo ma numer to proszę się podzielić wiadomością bo przyda się na przyszłość...
A oryginalny wkręt do progów OPC wygląda tak :
..........................................................................................................................
Jak ktoś wie jaki to cudo ma numer to proszę się podzielić wiadomością bo przyda się na przyszłość...
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model: