ściągał lub ma ktoś ZB z Belgii - jakieś opinie- generalnie jak przeglądam zagraniczne ogłoszenia to zauważyłem że właśnie w Belgii można trafić z niedużym przebieguim i dość w dobrej cenie stosunkowo do Niemiec. Generalnie jeszcze zauważyłem że modele po liftowe po 2008 z silnikiem 1.9 - podają 81 kW (110 PS)
Diesel, przecież po lifcie 1.9 miały 120 albo 150 km- dobrze myslę, jak źle to wyprowadźcie mnie z błędu.
pozdro
Zafira z Belgii
Moderator: Tunio999
Ja mam z Belgii i powiem, że faktycznie auto nie było aż tak drogie w porównaniu do stanu. Podobno w Belgii jest dużo samochodów lekko uszkodzonych w nie takim złym stanie, i faktycznie to się sprawdza bo moja została sprowadzona jako auto z niedziałającym wspomaganiem a usterka okazała się być drobna. To też zależy od intencji sprzedającego czy sprowadzającego auto. Co ciekawe jak ostatnio przeglądałem zaifry w Belgii to dużo tam aut z dieslem 1.9 o mocy 100 km czyli takiej jakiej mam chociaż nie wiem czemu .
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zapytaj Grzegorza co z tym można zrobić i ile wycisnąćprawnuczek pisze:Podłączę się do tematu bo właśnie mam na oku ZB z Belgii z tym że z silnikiem 1.7 i mocy 110 KM, czy da się w łatwy sposób podnieść tą moc do takiej jak jest w Niemczech czyli 125 KM? Ile taka przyjemność może kosztować?
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.