Listwy zewnetrzne - plamy

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
DanBoss

Listwy zewnetrzne - plamy

#1 Post autor: DanBoss »

Witam Was bardzo serdecznie. Dwa dni temu kupiłem Zafirke i jeżeli chodzi o jej wygląd zewnętrzny to ma jeden mankament, a mianowicie są to plamy na czarnych listwach dookoła samochodu. Wygląda to tak jakby poprzedni właściciel dawno temu próbował wypicować te plastiki jakimś preparatem, a teraz preparat ten schodzi i źle to wygląda. Czy macie pomysł jak się pozbyć tego preparatu?

Awatar użytkownika
robinofsherwood
Przeglądacz
Imię: Daniel
Auto: Zafira C 1,4 COSMO / INNOVATION
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A14NET

#2 Post autor: robinofsherwood »

Czy to są białe czy jakieś inne plamy? Jeśli białe to czernidło K2 i po kłopocie. Ja zaraz po zakupie miałem podobny kłopot, listwy boczne zamiast czarne/grafitowe były jakby je ktoś pastą jasną albo czymś potraktował lub jakby wyblakły gdzieniegdzie. Natarłem czernidlem i jest git :D
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 22:12 przez robinofsherwood, łącznie zmieniany 1 raz.

DanBoss

#3 Post autor: DanBoss »

Moze troche źle to nazwałem, są to poprostu prześwity oryginalnych plastików spowodowane schodzeniem tego preparatu i wygląda to jakby były plamy :/

Skasowany użytkownik 16629

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

DanBoss kolega już odpowiedział na to pytanie - przeleć plastiki czernidłem i po sprawie na jakiś czas. Niestety nasze Zosie już tak mają, że listwy stają się blade, a jak ktoś potraktuje je plakiem w sprayu to są nierówno pokryte i robią się plamy. Na to właśnie jest dobre czernidło w postaci mleczka jakie proponuje kolega Robin...

oczywiście jest druga opcja bardziej kosztowna, ale o wiele bardziej ciesząca oko - pomalować listwy w kolor jak w bogatszych poliftach... ech to mi się marzy, póki co - czernidło :)

Painball

#5 Post autor: Painball »

Bądź ostrożnie opalarką. Efekt na dłużej. Ale trzeba mieć wprawę ;)

DanBoss

#6 Post autor: DanBoss »

Dziekuje za odpowiedź:) w poniedziałek popracuje nad tym :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”