[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
Moderator: Sebu$
- Paweł85
- Debiutant
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira Comfort
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Witam Forumowiczów.Chciałbym się dowiedzieć co to takiego i do czego to jest.
Znajduje się po prawej stronie kierownicy pod przełącznikiem kierunkowskazów.
Poprawiłem zdjęcia - Bodek
Znajduje się po prawej stronie kierownicy pod przełącznikiem kierunkowskazów.
Poprawiłem zdjęcia - Bodek
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 19:05 przez Paweł85, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
wamka18, ten czujnik w misce to czujnik temperatury oleju. Czujnik ciśnienia oleju znajduje się po drugiej stronie bloku silnika w okolicy alternatora, montowany zaraz za wyjściem z pompy oleju. Druga kostka jest do czujnika poziomu oleju, podaje sygnał o niskim poziomie widoczny w formie komunikatu na wyświetlaczu MID.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
dzisiaj przy wymianie światełka w kabinie natknąłem się na złaczke 6 przewodów ktora byla owinięta (zabezpieczona) z prawdopodobnie jakims czujnikiem....
Wie ktos od czego to jest?
Jesli chodzi o czujnik to chyba czujnik podczerwieni z kluczyka a jesli chodzi o wtyczke to na 100% jest powiązana z domykaniem szyb... czyli pewnie rowniez szyberdachu.. do czego jeszcze moze słuzyc?
Wie ktos od czego to jest?
Jesli chodzi o czujnik to chyba czujnik podczerwieni z kluczyka a jesli chodzi o wtyczke to na 100% jest powiązana z domykaniem szyb... czyli pewnie rowniez szyberdachu.. do czego jeszcze moze słuzyc?
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
aliass, sterowanie i zasilanie do szyberdachu.
A co do czujnika, to na 100% nie jest to od klucza. Sterowanie centralnym zamkiem jest drogą radiową, jednak od czego to czujnik - nie wiem. Przychodzi mi na myśl tylko czujnik deszczu lub do lusterka fotochromatycznego...
A co do czujnika, to na 100% nie jest to od klucza. Sterowanie centralnym zamkiem jest drogą radiową, jednak od czego to czujnik - nie wiem. Przychodzi mi na myśl tylko czujnik deszczu lub do lusterka fotochromatycznego...
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
Witam dziś przy silniku po prawej stronie z tylu pod zbiornikiem płynu hamulcowego czy tez filtra paliwa znalazłem zawinieta wtyczkę na 3 piny wtyczka ma gumke pomarańczowa oraz oplot czarny z żółtym paskiem wychodzi z grubej wiązki gdzie powinno być podpiete.pozdrawiam
Ale żeś kolego zamieszał... Proponuję, aby w temacie wymaganym było wstawienie zdjęcia danej wtyczki/złącza. Osobiście nie mam ochoty biegać za każdym razem do auta, aby rzucić okiem czy mam taki kabelek i móc napisać i pomóc komuś... szczególnie po nocnej zmianie o 10 rano
Co myślicie o tym admini?
Co myślicie o tym admini?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Większość wstawia , jest to w interesie pytającego
Pomysł dobry - fotki powinny być wstawiane zawsze
Pomysł dobry - fotki powinny być wstawiane zawsze
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Zdjęcie mam samej wtyczki bo reszty nie zrobie ledwo reke mozna tam wcisnac tylko niemoge wrzucić wywala mi stronę.Tak czy inaczej dla chcącego nic trudnego powiadaja wiązka jedna wtyczka jedna tylko ciężko zlokalizować gniazdo.pozdro
Ostatnio zmieniony 06 paź 2015, 21:26 przez adam1981, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Możesz dodać plik na stronie Forum lub skorzystać z: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=58adam1981 pisze:Zdjęcie mam tylko niemoge wrzucić wywala mi stronę.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.