Poszukuję zaślepki drzwi pasażera (foto)

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anegdoka

Poszukuję zaślepki drzwi pasażera (foto)

#1 Post autor: Anegdoka »

Witam,
Tak jak w temacie poszukuję dość rzadko spotykaną część, jaką jest "zaślepka drzwi pasażera".
Dodatkowo mogę podać wersję wyposażenia - jeśli to coś zmienia - oraz rocznik.

Opel Zafira A 2003 rok Comfort.

Jeśli ktoś ma taką "zaślepkę" (i/lub wie gdzie można to ewentualnie nabyć) czy co tam powinno być zamiast tej dziury to proszę o kontakt.
Załączniki
WP_20150915_14_55_25_Pro.jpg

Skasowany użytkownik 16629

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Faktycznie ciężko coś znaleźć na alle, ale możesz popytać handlujących tam tapicerkami drzwi czy czymś podobnym, pewnie mają tylko kwestia ceny. Jako zamiennik po taniości możesz zastosować np. TO lub moim zdaniem coś jeszcze lepszego czyli TO tylko najpierw musiałbyś sprawdzić czy się zmieści, zawsze to jakiś schowek ;)

Anegdoka

#3 Post autor: Anegdoka »

Niestety popielniczka od tyłu nie pasuje - sprawdzałem :(
Szczególnie nie wiem co się tam może mieścić w oryginale.
Być może jeśli poszukiwania zakończą się klapą to wstawię ten przełącznik do szyb.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: janekW67 »

Anegdoka pisze:Niestety popielniczka od tyłu nie pasuje - sprawdzałem
Pasuje! Ja mam zamiast zaślepki popielniczkę.
Oczywiście!

Anegdoka

#5 Post autor: Anegdoka »

Hmmm, to mnie teraz Zafira zagięła...
Sprawdzałem i popielniczkę z tylnych prawych drzwi próbowałem wcisnąć w drzwi pasażera i do połowy wchodziło. Na siłę nie ma co bo bałem się, że pęknie. Ale skoro u Ciebie pasuje, to czemu i u mnie ma nie pasować. Zobaczę jeszcze raz i dam znać. Dzięki.

Anegdoka

#6 Post autor: Anegdoka »

Dobra wstępnie dopasowałem tą popielniczkę, ale ona nie wchodzi od strony okna do końca. Odstaje i nie wiem czy jeżeli podpiłuje się uchwyt (w który wchodzi popielniczka) to czy wskoczy cała. Bo tak jak odstaje to nie może być w Comforcie :)

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#7 Post autor: janekW67 »

U mnie pasuje idealnie.
Oczywiście!

Anegdoka

#8 Post autor: Anegdoka »

Zakupię przez allegro tą popielniczkę i jeżeli nie będzie "wchodziła" to podpiłuję jeden boczek w tej dziurze i wtedy wejdzie.

#9 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Jeżeli masz wolną chwilę to spróbuj zdjąć boczek i na "sucho" przypasować popiołkę, bo może coś pod spodem trzyma i niżej trzeba będzie porzeźbić.

Anegdoka

#10 Post autor: Anegdoka »

Niżej raczej nie. Dziś jak się przyjrzałem to otwór wygląda jakby nie miał jednego wcięcia, aby popielniczka swobodnie wpadła.
Popielniczka ma odstający element - jest to mechanizm otwierania popielniczki. Jak się zrobi miejsce, czyli podpiłuje ten otwór to popielniczka powinna wpaść.

Anegdoka

#11 Post autor: Anegdoka »

Może przedstawie to na podstawie zdjęcia w 1. poście, tylko zamaluję to co będzie podpiłowane (czerwony kolor)
Załączniki
WP_20150915_14_55_25_Pro1.png
WP_20150915_14_55_25_Pro1.png (29.23 KiB) Przejrzano 1482 razy

#12 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Kurde, zaczęło mnie to ciekawić :) w sumie to taki gadżet dla mnie zupełnie niepotrzebny, bo nie siedzę w swoim aucie po stronie pasażera, ale jednak kolejny mały schowek dla mojej ukochanej (kobiety oczywiście, nie Zosi ;) ) Chyba z ciekawości jutro zajrzę u mnie jak to podpasuje, bo popiołki chodzą za grosze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”