Jeśli natomiast wspomaganie będzie zanikało to czeka cię regeneracja/zakup części.
Ja za używkę z przebiegiem 120kkm zapłaciłem w styczniu 500zł w Kielcach.
Moderator: Sebu$
Szczęściarz :-) ja praktycznie na dniach wymieniałem maglownicę na regenerowaną - maglownica 900zł z gwarancją 6 miesięcy + montaż. Nie powiem ile to razem kosztowało, bo do tego za jednym zamachem poszły tuleje wahaczy, drążki stabilizatora i jego gumy, mocowania górne McPersonów oraz nowe amorki. Razem 1/5 tego co zapłaciłem za autoLuko_krk pisze:(...)
Ja za używkę z przebiegiem 120kkm zapłaciłem w styczniu 500zł w Kielcach.
Te dwa razy do roku wziąłem stąd, że mi przekładania nie wytrzymała roku po regeneracji :-) fakt jest faktem - w pompie łuszczą się zębatki i produkują opiłki które pływają sobie potem z olejem w układzie.Luko_krk pisze:Dwa razy do roku to chyba jak się ósemki regularnie na parkingu kręci i skręca koła na max...
Kurde to masakra...Janus pisze: Te dwa razy do roku wziąłem stąd, że mi przekładania nie wytrzymała roku po regeneracji :-)
Witamkibic997 pisze:Witam...
znalażłem taki warsztat w Wałbrzychu:
http://www.opel.maglownice.polskareklam ... ierownicza
i tam piszą że zrobią to za 299zł + części (zdemontowanie i założenie po 75 zł) czyli razem ok 450zł
drążki chyba jakos 60-80 zł-liczmy 100 zl
zbieżnosc ok 150
to gdzie tu do 1100zl?
jestem po rozmowie tel z tym warsztatem.
i wyglada to tak ze te CZĘSCI sa drooogie....
w Wałbrzychu całośc za 897zł-we Wrocławiu 700 zł-ten sam właściciel,inne miasta.
suma zaczyna sie zbliżac do tych 1100
Na mój skromny rozum, gdyby stukała Ci sama przekładnia, to już miałbyś z niej wyciek i brak wspomagania. Stukają pewnie końcówki drążków kierowniczych albo sama przekładnia jest poluzowana w mocowaniach. A naprawa tego na pewno nie wyniesie 1100zł...Casian pisze: Mam pytanko korzystał ktoś może z usług tego warsztatu ? Dzisiaj na przeglądzie diagnosta zauważył u mnie że przekładnia kierownicza dość mocno stuka. I kazał sie rozglądnąć za regeneracją. Z tego co piszecie to koszt takiej regeneracji wynosi od 700 do 1200 zł. A sama przekładnia nowa 1200 zł .. Dobrze to doczytałem ?