Jak sprawdzisz w ASO to napisz w tym temacie co stwierdził pracownik.
Samoczynne zamkniecie auta
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Z tego co mi wiadomo to tak nie działa ... Jeżeli jednak drzwi będą otwarte a rozepniesz akumulator to jest prawdopodobieństwo ,że zamknie się auto samo . Taka funkcja jest przypisywana do wersji modułu komfortu ,a żeby znaleść takową której szukasz to musisz kogoś poszukać kto ma odpowiednią wersje modułu komfortu. ale wątpię ,że taka wersja istnieje ...
Najlepiej będzie jak dowiesz się w ASO jak proponuje Bodek, ewentualnie zapytaj się o możliwość programowania modułu komfortu . Czy jest możliwość programowania go .
Najlepiej będzie jak dowiesz się w ASO jak proponuje Bodek, ewentualnie zapytaj się o możliwość programowania modułu komfortu . Czy jest możliwość programowania go .
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2015, 12:47 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie ma tam czasem takiej gwiazdki?Zależy od wyposażenia auta.jarosz1977 pisze:No ale instrukcja mówi, że jest !!!
ORYGINALNA INSTRUKCJA OPLOWSKA DOŁĄCZANA DO AUTA !!!
Były ZB z ryglowaniem.Bardzo rzadko ale były!
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
Z samoczynnym zamykaniem ale już bez ryglowania ... Takie opcje mają tylko w dokładanych zamiennikach...(bynajmniej nie spotkałem się z taką opcją w ori centralnym zamkiem z funkcją komfortu)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, 12:22 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
jarosz1977 pisze:Przeglądam właśnie dział elektryka i elektronika, w poszukiwaniu info o centralnym zamku i natknąłem się na ten wątek i sprawdziłem. Nie mam autoalarmu, ale faktycznie po odryglowaniu i nie otwarciu drzwi, dokładnie po 5 minutach auto zamyka się samo. Opcja ta działa również, jeśli kluczyk pozostaje w zasięgu samochodu. Natomiast, co do samoczynnego zamykania auta po jego opuszczeniu, to zrobiłem test 15 minutowy i nic się nie stało. Więc chyba takiego czegoś nie ma? Chyba, że zamyka się po dłuższym czasie niż 15 minut.
Ale tak naprawdę szukam info na temat podwójnego ryglowania. Instrukcja mówi wyraźnie, że jak nacisnę zamykanie 2x w ciągu 15 sekund, to się zarygluje podwójnie. U mnie działa???!!! Mam dwóch znajomych z Zosiami i dwóch z Vectrami B i u nich też nie działa. O co tu chodzi? Proszę o info, jak uruchomić, tę opcję?
Taraz kapiszi?
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
zle zinterpretowałem post ...
Ale w takim razie to może być kwestia sterownika centralnego zamka ,może nie mieć opcji ryglowania.
Miałem poliftową Vectre B z 1999r. i teraz w Zosi A mam ryglowanie ...
Ale w takim razie to może być kwestia sterownika centralnego zamka ,może nie mieć opcji ryglowania.
Miałem poliftową Vectre B z 1999r. i teraz w Zosi A mam ryglowanie ...
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, 13:01 przez gRZENIU, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarosz1977
Rozmawiałem telefonicznie z trzema serwisami Opla (dwa w Szczecinie i jeden losowo wybrany w Polsce) i okazuje się jednak, że podwójne ryglowanie, to była opcja
Żeby było śmiesznie, to kiedyś była to opcja, a na koniec produkcji, nie było tego wcale (dlatego oglądając ostatnie cenniki Zosi, nawet w pakietach tego nie widziałem). Zagadka rozwiązana (chociaż jedna
).
Chociaż jestem zdziwiony, bo w sumie moja Zosia, jest dość dobrze wyposażona, a tu takiej pierdoły nie ma?
Chociaż jestem zdziwiony, bo w sumie moja Zosia, jest dość dobrze wyposażona, a tu takiej pierdoły nie ma?
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, 14:31 przez jarosz1977, łącznie zmieniany 1 raz.