Popatrz tutajjjjjjjjj może skorzystasz.Moller pisze:naprawiał może ktoś podgrzewanie tylnej szyby? Nie grzeje mi kilka pasków ? da sie coś z tym zrobić
Grzanie szyby tylnej
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
-
Skasowany użytkownik 17961
Witam od jakiegoś czasu zastanawia mnie grzanie tylnej szyby i lusterek - bo (chyba nie działa). Rozebrałem tylną klapę podłączona szyba jest dwoma kabelkami. Na przegubie (połączenie klapy z nadwoziem) też ok. Dobrałem się do bezpieczników w komorze silnika i w bagażniku. Wg mojej książki: w komorze silnika to bezpiecznik nr 9, a w bagażniku nr 11 - odpowiadają za grzanie tylnej szyby. W komorze brakowało tego bezpiecznika więc uzupełniłem 25A i nadal nic wspomnę że dioda przy włączniku świeciła i święci nawet jak nie ma bezpiecznika. Kurcze nie mam żadnego miernika, więc zaparowałem szybę domowym sposobem (czajnik z gorącą wodą) ale niestety wyglada na to że to ustrojstwo nie działa... Nie mam żadnych błędów więc...
Może ktoś podpowie...
Może ktoś podpowie...
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, 21:39 przez Skasowany użytkownik 17961, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Bodek dzięki widziałem ten wątek ale mnie chyba całość nie działa, chyba bez miernika nie dam rady, a może żarówka i dwa kabelki...
A jak to się stało, że Twój post jest pierwszy...???
Ok, więc pożyczyłem próbówkę od sąsiada ... po włączeniu grzania na kabelkach przy szybie brak prądu. Wiec sprawdziłem dalej w gnieździe bezpiecznika w komorze silnika prąd jest ale w gnieździe bezpiecznika w bagażniku juz nie ...
Może teraz coś podpowiecie... ???
A jak to się stało, że Twój post jest pierwszy...???
Ok, więc pożyczyłem próbówkę od sąsiada ... po włączeniu grzania na kabelkach przy szybie brak prądu. Wiec sprawdziłem dalej w gnieździe bezpiecznika w komorze silnika prąd jest ale w gnieździe bezpiecznika w bagażniku juz nie ...
Może teraz coś podpowiecie... ???
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, 21:41 przez Skasowany użytkownik 17961, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT